Ποιος ο σκοπός της επίσκεψης του Αρχηγού ΓΕΣ σε Λαμία και Αυλάκι;

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 16:59 Ποιος ο σκοπός της επίσκεψης του Αρχηγού ΓΕΣ σε Λαμία και Αυλάκι;

Σενάριο μετακόμισης της Διεύθυνσης Υλικού Πολέμου στη Λαμία...

Στη Λαμία βρέθηκε την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018 ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.

Αυτή είναι η 3η επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΣ στη Φθιωτική πρωτεύουσα, με τη μία εξ αυτών να συνοδεύει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Επιτελείου ο Αρχηγός επισκέφθηκε το Κέντρο Υλικού Πολέμου (ΚΕΥΠ), την 63 Μονάδα Επιστράτευσης (63 ΜΕ), τον 36 Λόχο Διαβιβάσεων (36 ΛΔΒ) στο Στρατόπεδο «Αθανασίου Διάκου-Συνταγματάρχη Τσακάλου» και την 695 Αποθήκη Βάσης Πυρομαχικών (695 ΑΒΠ) στο Στρατόπεδο «Ανθυπολοχαγού Πανουργιά», στο Αυλάκι Στυλίδας, όπου συνομίλησε με το προσωπικό και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες των Μονάδων και Υπομονάδων και συγκεκριμένα για:

- Τη διεξαγωγή Βασικού Σχολείου Υλικού Πολέμου με εκπαιδευόμενους Ανθυπολοχαγούς και Μόνιμους Λοχίες Τάξης 2018.

- Τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της 63 ΜΕ.

- Τις δραστηριότητες της 695 ΑΒΠ, αναφορικά με την παραλαβή, ταξινόμηση, αναστοίβαξη και διανομή πυρομαχικών και εκρηκτικών πάσης φύσεως σε όλο τον ελλαδικό χώρο.

Στο Αυλάκι μάλιστα πραγματοποιήθηκε επίδειξη από το εξειδικευμένο προσωπικό, των μέσων και υλικών που χρησιμοποιούνται για την καταστροφή εκρηκτικών υλών και του εξοπλισμού του χημείου όπου διενεργείται στη Μονάδα ο ποιοτικός έλεγχος της πυρίτιδας.

Εκτός από τα παραπάνω όμως μία επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΣ, έχει και αρκετά άλλα θέματα προς συζήτηση τα οποία έχουν να κάνουν με το γενικότερο σχεδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Την πρώτη φορά που ήρθε στη Λαμία και το ΚΕΥΠ, εξεταζόταν η μετεξέλιξη των Κέντρων Εκπαίδευσης σε Σημεία Υποδοχής Οπλιτών. Μία εξέλιξη  που άλλαξε κατά το ήμισυ με τη νέα έλευσή του στη Λαμία μαζί με τον αρμόδιο Υπουργό.

Στην τελευταία επίσκεψη του λοιπόν στη Λαμία, οι πληροφορίες θέλουν να εξετάζεται το σενάριο μεταφοράς της Διεύθυνσης Υλικού Πολέμου στην περιοχή. Αν σκεφθεί κανείς τη λογική μετακόμισης της ΜΕΡΥΠ από τη Λαμία στη Θεσσαλονίκη, ένα τέτοιο σενάριο ακούγεται και πιο ρεαλιστικό και σαφώς πιο χρήσιμο σε σχέση με άλλους σχεδιασμούς που έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς στο πλαίσιο της επιχειρησιακής αναδιάρθρωσης. Άλλωστε το εγχείρημα ξεκίνησε από τις εντός Αττικής μετακομίσεις των διευθύνσεων Όπλων και επεκτάθηκε το περασμένο καλοκαίρι κι εκτός.

Θυμίζουμε ότι το ΚΕΥΠ αποτελεί την «ψυχή» του Σώματος Υλικού Πολέμου από το 1966 που εγκαταστάθηκε στη Λαμία μεταφερόμενο από το Γουδί.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΣ στη Λαμία και το Αυλάκι:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση