Επίσημη επίσκεψη στη Λιθουανία για τον Γιάννη Σαρακιώτη

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018 18:13 Επίσημη επίσκεψη στη Λιθουανία για τον Γιάννη Σαρακιώτη

Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας των δύο χωρών…

Επίσημη επίσκεψη στη Λιθουανία πραγματοποίησε 16 με 17 Οκτωβρίου, ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Λιθουανίας.

Ο κ. Σαρακιώτης είχε σειρά επαφών με την αντίστοιχη Ομάδα στο Λιθουανικό Κοινοβούλιο, τον Υπουργό Οικονομίας αρμόδιο για τον Τουρισμό Gediminas Miskinis, τα μέλη της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Λιθουανικού Κοινοβουλίου, τον Υπουργό Εσωτερικών Eimutis Misiunas και τον Υφυπουργό Εξωτερικών Neris Germanas.

Στο τραπέζι τέθηκε η περαιτέρω ενίσχυση της ελληνολιθουανικής συνεργασίας, μέρος της οποίας αποτελεί και η συνδρομή των Λιθουανών  στη “Frontex”. Ο κ. Σαρακιώτης αντάλλαξε απόψεις με τους Λιθουανούς αξιωματούχους αναφορικά με τη βελτίωση των συστημάτων επόπτευσης, αλλά και τις δυνατότητες εμβάθυνσης της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών-μελών στο θέμα του «προσφυγικού-μεταναστευτικού».

Επιπροσθέτως, οι συνομιλίες επεκτάθηκαν στα θέματα τουριστικής συνεργασίας των δύο χωρών, ενώ έγινε ιδιαίτερη μνεία στο γεγονός ότι η Ελλάδα καταλαμβάνει μία από τις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις των Λιθουανών για διακοπές. Ο Βουλευτής εξήρε το άριστο επίπεδο συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού και υπογράμμισε ότι αποτελεί το επιστέγασμα των άοκνων προσπαθειών, που πραγματοποιούνται και από τις δύο πλευρές.

Τέλος την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, ο κ. Σαρακιώτης επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο του Βίλνιους και συγκεκριμένα το Ελληνικό Σπουδαστήριο, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με Καθηγητές Ελληνικών και να εξάρει το έργο τους.

Όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου ο Φθιώτης βουλευτής, καθ’ όλη τη διάρκεια των συναντήσεων, πολύτιμη ήταν η συνδρομή, της Πρέσβεως της χώρας μας στη Λιθουανία, κας Βασιλικής Δικοπούλου (με καταγωγή από τη Λαμία), για την επιτυχή έκβαση των επαφών.


Προσαρμοσμένη αναζήτηση