Σπαής: Ήμασταν αποτελεσματικοί το καλοκαίρι, επόμενο στοίχημα ο χειμώνας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2018 08:01 Σπαής: Ήμασταν αποτελεσματικοί το καλοκαίρι, επόμενο στοίχημα ο χειμώνας

Τα στοιχεία της Αντιπυρικής περιόδου 2018…

«Θετική και επιτυχημένη» χαρακτήρισε ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας, Αρχιπύραρχος Νικόλαος Σπαής την αντιπυρική περίοδο για τη Στερεά Ελλάδα, που έκλεισε μόλις στις 31 Οκτωβρίου.

Τα δυσάρεστα συμβάντα στην Περιφέρεια ευθύνης του, χωρίς να έχουν μειωθεί, έκαψαν λίγα στρέμματα, αναδεικνύοντας τη φετινή περίοδο ως την δεύτερη καλύτερη της τελευταίας δεκαετίας.

Αν μάλιστα δεν υπήρχε ο εμπρηστής – που τελικά συνελήφθη – ο οποίος «λαμπάδιασε» εννέα φορές (!) δασικές εκτάσεις στην Εύβοια στο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων, τότε τα αποτελέσματα θα ήταν ακόμη καλύτερα όπως φαίνεται και από τον συγκεντρωτικό πίνακα με τα 7173,7 στρέμματα από τα συνολικά 8352,8 (85,5%) να έχουν καεί στο νησί:

Όπως φαίνεται και από το σχετικό πίνακα, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Στερεάς δεν χρειάστηκαν μόνο στις φωτιές, καθώς η Περιφέρειά μας εκτός των άλλων απρόοπτων γεγονότων (τροχαία, εγκλωβισμοί, εξαφανίσεις – αναζητήσεις) φέτος αντιμετώπισε και το φαινόμενο «Ζορμπάς». Συνολικά:

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ ΑΠΟ (01-04-2018 ΕΩΣ 31-10-2018)

Δ.Π.Υ. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΠΑΡΟΧΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 32

ΑΝΤΛΗΣΕΙΣ 76

ΔΙΑΣΩΣΕΙΣ ΑΤΟΜΩΝ 3

Δ.Π.Υ. ΕΥΒΟΙΑΣ

ΠΑΡΟΧΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 16

ΑΝΤΛΗΣΕΙΣ 158

ΔΙΑΣΩΣΕΙΣ ΑΤΟΜΩΝ 4

Δ.Π.Υ. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΠΑΡΟΧΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 26

ΑΝΤΛΗΣΕΙΣ 26

ΔΙΑΣΩΣΕΙΣ ΑΤΟΜΩΝ 6

Δ.Π.Υ. ΦΩΚΙΔΑΣ

ΠΑΡΟΧΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 7

ΑΝΤΛΗΣΕΙΣ 14

ΔΙΑΣΩΣΕΙΣ ΑΤΟΜΩΝ            0

Δ.Π.Υ. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

ΠΑΡΟΧΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 5

ΑΝΤΛΗΣΕΙΣ 5

ΔΙΑΣΩΣΕΙΣ ΑΤΟΜΩΝ 1

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου 2018 από τον κ. Σπαή:

Ο Περιφερειακός Διοικητής όμως δε στέκεται στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των γεγονότων του καλοκαιριού, καθώς ήδη ετοιμάζεται μαζί με τους συναδέλφους του για το Χειμώνα.

Πλημμύρες και χιόνια θέλουν τη δική τους αντιμετώπιση και οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Στερεάς ξεκίνησαν την προετοιμασία τους:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση