Στερεά: Αίσιο τέλος στην περιπέτεια έξι ανθρώπων μέσα σε ένα βράδυ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 06 Ιανουαρίου 2019 09:17 Στερεά: Αίσιο τέλος στην περιπέτεια έξι ανθρώπων μέσα σε ένα βράδυ

Τέλος καλό όχι για μία αλλά για δύο αποστολές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας, καθώς εκτός από το ζευγάρι που αναζητούσαν στην Πάρνηθα, βοήθησαν και μία ακόμη οικογένεια που είχε χάσει τον προσανατολισμό της στα Δερβενοχώρια.

Λίγο πριν τις 11:00’ το βράδυ του Σαββάτου (5/1) δόθηκε λήξη συναγερμού για το ζευγάρι που είχε χαθεί στην Πάρνηθα, και συγκεκριμένα ένας 78χρονος άνδρας και μία 53χρονη γυναίκα που βρισκόντουσαν εκεί για ορειβασία.

Τους εντόπισε το ερπυστριοφόρο της 1ης ΕΜΑΚ που συμμετείχε στις έρευνες μαζί με άνδρες από την 7η ΕΜΑΚ και τις ΠΥ Οινοφύτων και Δερβενοχωρίου. Να σημειωθεί ότι οι Πυροσβέστες ήταν εφοδιασμένοι με θερμικές κάμερες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων.

Με μικρή χρονική διαφορά δόθηκε επίσης τέλος στην αγωνία μιας τετραμελούς οικογένειας που είχε χάσει τον προσανατολισμό της στα χιονισμένα Δερβενοχώρια Βοιωτίας και δεν μπορούσαν να δώσουν επίσης σωστό στίγμα.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων ενημερώθηκε περίπου στις 9 το βράδυ και μετά από λιγότερο από δύο ώρες περίπολος του ΠΚ Δερβενοχωρίου κατάφερε να εντοπίσει τους ανθρώπους κοντά στα Σκούρτα και να τους οδηγήσει σε ασφαλές σημείο.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση