Ο καιρός τις επόμενες ημέρες στη Φθιώτιδα...

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 08:12 Ο καιρός τις επόμενες ημέρες στη Φθιώτιδα...

Χαλάει πάλι ο καιρός το Σαββατοκύριακο - Φτιάχνει από την Μεγάλη εβδομάδα.

Μέχρι και την Παρασκευή η αστάθεια του καιρού περιορίζεται και τα φαινόμενα θα αφορούν κυρίως ορεινές περιοχές το μεσημέρι-απόγευμα.

Το Σάββατο του Λαζάρου ψυχρές αέριες μάζες από τα Βαλκάνια θα επιδεινώσουν εκ νέου τον καιρό με βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά, ωστόσο η μεταβολή αυτή θα είναι πρόσκαιρη.

Την Κυριακή των Βαΐων δεν προβλέπονται φαινόμενα, όμως το κρύο και η συννεφιά θα παραμείνει.

Πιο συγκεκριμένα ο καιρός στη Φθιώτιδα σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα θα έχει ως εξής:

Την Τετάρτη-Πέμπτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα δώσουν τοπικές μπόρες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών το μεσημέρι-απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10-18 βαθμούς.

Το Σάββατο του Λαζάρου προβλέπονται αρχικά τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά (άνω των 1200μ), αλλά βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 8-15 βαθμούς.

Την Κυριακή των Βαΐων προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς ανέμους, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Μεγάλη εβδομάδα

Το βασικό χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η βαθμιαία άνοδος της θερμοκρασίας, η οποία όσο προχωράμε προς τα τέλη της θα φτάσει κατά τόπους τους 25 βαθμούς (κυρίως στη νότια Ελλάδα).

Σε γενικές γραμμές προβλέπονται καλές καιρικές συνθήκες με αραιές συννεφιές κατά περιόδους, χωρίς να αποκλείονται και κάποιες λασποβροχές.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση