Πανηγυρικός Εσπερινός και Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγάθωνος (Φωτογραφίες)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2019 18:16 Πανηγυρικός Εσπερινός και Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγάθωνος (Φωτογραφίες)

Με την απουσία του μακαριστού Μητροπολίτη Φθιώτιδας κυρού Νικολάου, να βαραίνει τις ψυχές των εκατοντάδων πιστών και του κλήρου, πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 5 και την Τρίτη 6 Αυγούστου ο πανηγυρικός Εσπερινός και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία αντίστοιχα για την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ιερά Μονή Αγάθωνος.

Το απόγευμα της Δευτέρας 5 Αυγούστου, στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, τον οποίο είχε προσκαλέσει ο ίδιος ο μακαριστός Ποιμενάρχης μας ως πνευματικό του ανάστημα.

Τον Σεβασμιότατο πλαισίωσαν, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Γερμανός Γιαντσίδης με τους  Πατέρες της Αδελφότητος, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης και άλλοι κληρικοί της.

Εκατοντάδες ήταν οι πιστοί που συνέρρευσαν στο Μοναστήρι του Αγάθωνα για να προσκυνήσουν την Ιερά και Θαυματουργό εικόνα της Παναγίας και το άφθαρτο και ευωδιάζων Ιερό σκήνωμα του οσίου Γέροντος Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου του Ελεήμονος Πνευματικού.

Δείτε φωτογραφίες από τον πανηγυρικό Εσπερινό:

Ανήμερα της μεγάλης γιορτής, πραγματοποιήθηκε στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή η Ακολουθία του Όρθρου και η Λαμπρή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Τοποτηρητή της χηρευούσης ΙΜ Φθιώτιδας, Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου.

Τον Σεβασμιότατο πλαισίωσαν ο Καθηγούμενος της Μονής, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως μας, οι Πατέρες της Μονής και οι Αρχιδιακόνους π. Ιωήλ Ποδαρόπουλο και π. Ευστάθιο Κατόπη.

Το συγκινητικό κήρυγμα του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού παρέπεμψε sτους συμβολισμούς της Μεταμορφώσεως του Κυρίου, αποδίδοντας στον μακαριστό Νικόλαο τους χαρακτήρες των τριών Αποστόλων που βίωσαν τη δόξα Του. Τον πιστό Πέτρο, τον αγαπητό Ιωάννη και τον υπεύθυνο και τίμιο Ιάκωβο.

Ακολούθως εψάλη Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Ποιμενάρχου μας κυρού Νικολάου και ο Σεβασμιότατος ευλόγησε την σταφύλι, η οποία διενεμήθη προς ευλογία σε όλους.

Τέλος εκ μέρους της Ιεράς Αδελφότητος προσφέρθηκε σε όλους μοναστηριακό,  εόρτιο κέρασμα και τράπεζα, κατά την διάρκεια του οποίου ο Καθηγούμενος της Μονής π. Γερμανός, εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχαριστίες όλων προς τον Σεβασμιότατο για την πατρική του στήριξη και αγάπη με την οποία από την πρώτη στιγμή περιέβαλλε τον Ιερό Κλήρο και τον πιστό λαό της απαρφανισμένης Μητροπόλεως μας και εις ένδειξη τιμής και σεβασμού του προσέφερε μία ασημένια Εικόνα της Παναγίας του Αγάθωνα και ένα βιβλίο με την πλούσια Ιστορία της Μονής.

Δείτε φωτογραφίες:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση