«Έφυγε» ο άνθρωπος που κάρφωσε το ακόντιο στα γκολπόστ της Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2019 18:02 «Έφυγε» ο άνθρωπος που κάρφωσε το ακόντιο στα γκολπόστ της Λαμίας

Ένας σπουδαίος αθλητής και άνθρωπος, από την Ελάτεια Φθιώτιδας, «έφυγε» από ανακοπή στα 68 του χρόνια…

Ένας πραγματικός θρύλος του Ελληνικού αθλητισμού, ο Λεωνίδας Μακρυγιάννης από την Ελάτεια, «έφυγε» το απόγευμα της Τρίτης 13 Αυγούστου από τη ζωή προδομένος από την καρδιά του, μόλις στα 68 του χρόνια.

Μπορεί το όνομά του σε κάποιους νεότερους να μη θυμίζει πολλά, υπήρξε όμως κορυφαίος αθλητής στίβου, κατακτώντας με το ακόντιο του πολλές πρώτες θέσεις σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα και Διεθνείς αγώνες με τα χρώματα του Εθνικού ΓΣ και την Εθνικής Ελλάδας.

Στην επόμενη φωτογραφία ο Λεωνίδας Μακρυγιάννης διακρίνεται αριστερά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, από τα «Βενιζέλεια 1974» στα Χανιά (φωτογραφία από το αρχείο του Αντώνη Μιχαηλίδη που ήταν 2ος στους συγκεκριμένους αγώνες και διακρίνεται επίσης στο βάθρο των νικητών).

Ο Λεωνίδας Μακρυγιάννης έχει συνδέσει το όνομά του με την απίθανη επίδοση σε αγώνες του 1970 στο γήπεδο της Λαμίας, να καρφώσει το ακόντιο του στο απέναντι γκολπόστ!

Από τα αθλητικά του χρόνια στον Εθνικό, υπήρξε ακόλουθος του Κάρολου Παπούλια και οδηγός του από τη θητεία του τελευταίου στο υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και όταν ανέλαβε στην προεδρεία της Δημοκρατίας από όπου και η φωτογραφία.

Η τελευταία φορά που πέταξε ακόντιο

Ο Λεωνίδας Μακρυγιάννης τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί στον τόπο καταγωγής του την Ελάτεια, όπου ζούσε στο πατρικό του.

Μάλιστα μόλις πριν από τέσσερις ημέρες, στις 10/8/19, βρέθηκε καλεσμένος στην Αθλητική Γιορτή στον Μπράλο μαζί με τον συναθλητή του Γιάννη Ραβαννόπουλο από την Ομοσπονδία.

Εκεί λοιπόν τον παρακάλεσαν να δείξει στα παιδιά πως ρίχνουν ακόντιο και εκείνος δεν τους χάλασε το χατήρι. Ήταν η τελευταία φορά που έριξε ακόντιο.

Την σκηνή αυτή κατέγραψε με το κινητό του φίλος - αναγνώστης του LamiaReport.

Δείτε το βίντεο:

Την βαθιά του θλίψη εξέφρασε και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Βασίλης Σεβαστής που υπήρξε συναθλητής με τον εκλιπόντα στην Εθνική Ομάδα.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και σε όσους τον γνώριζαν και τον αγαπούσαν.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Τετάρτη (14/8) στις 5:30' το απόγευμα στην Ελάτεια Φθιώτιδας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση