Βιργινία Στεργίου: Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα για τα σκουπίδια

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2020 08:12 Βιργινία Στεργίου: Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα για τα σκουπίδια

Πραγματοποιήθηκε διεξοδική συζήτηση για την αποκομιδή και μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου Στυλίδας.

Διαβάστε το δελτίο τύπου:

«Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Μανώλη Γραφάκο. Αντικείμενο της συνάντησης και της διεξοδικής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε ήταν το μείζον πρόβλημα της αποκομιδής και μεταφοράς των απορριμμάτων του Δήμου Στυλίδας.

Ο κ. Γραφάκος ενημερώθηκε εκτενώς για το πόσο σύνθετο είναι το πρόβλημα αυτό για το Δήμο Στυλίδας, καθώς τα προηγούμενα έτη δεν υπήρξε η κατάλληλη μέριμνα για την υλικοτεχνική θωράκιση του Δήμου, με αποτέλεσμα σήμερα να έχει καταστεί μείζον και δυσεπίλυτο. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Γενικός Γραμματέας δεσμεύθηκε να συνδράμει στη δημιουργία Σταθμού Μεταμόρφωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), προκειμένου να δοθεί μία «ανάσα» στο χρόνιο πρόβλημα.

Πέραν τούτου, δήλωσε πρόθυμος, σε συνεργασία με τους επιτελείς του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, να παράσχει κάθε είδους βοήθεια προς το Δήμο Στυλίδας σε ζητήματα που άπτονται του τομέα ευθύνης του. Οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής θα συνεχιστούν, με συνεχείς παρεμβάσεις στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, προκειμένου ο Δήμος Στυλίδας να αποκτήσει τις κατάλληλες υλικοτεχνικές υποδομές διαχείρισης των απορριμμάτων, με σκοπό την εξασφάλιση της καθαριότητας για όλους τους συμπολίτες.»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση