Δήμος Λοκρών: Τα μέτρα που θα ληφθούν λόγω κορονοϊού

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 08 Μαρτίου 2020 19:36 Δήμος Λοκρών: Τα μέτρα που θα ληφθούν λόγω κορονοϊού

Τι θα ισχύσει στην περιοχή ευθύνης του μετά τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ…

Για την ενημέρωση των δημοτών του, ο Δήμος Λοκρών αμέσως μετά τις επίσημες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ για τις εξελίξεις στη χώρα σχετικά με τον νέο κορονοϊό, προχώρησε στις παρακάτω ανακοινώσεις.

ΜΕΤΡΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Ο Δήμος Λοκρών βάσει των νέων μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης της επιδημίας του κορονοϊού που ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής (08.03.2020) από το Υπουργείο Υγείας, με κύριο στόχο την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, ενημερώνει τους Δημότες για τα εξής:

• Αναστολή της λειτουργίας των 5 ΚΑΠΗ του Δήμου Λοκρών (Αταλάντης, Μαλεσίνας, Μαρτίνου, Τραγάνας, Εξάρχου) από τη Δευτέρα 9 Μαρτίου έως την Κυριακή 5 Απριλίου.

• Αναστολή οιασδήποτε συνεδριακής εκδήλωσης στο Δήμο Λοκρών από τη Δευτέρα 9 Μαρτίου έως την Κυριακή 5 Απριλίου.

• Αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών στο εσωτερικό της χώρας από τη Δευτέρα 9 Μαρτίου έως την Κυριακή 22 Μαρτίου.

• Διεξαγωγή όλων των αθλητικών εκδηλώσεων στις ανοικτές και κλειστές Δημοτικές εγκαταστάσεις κεκλεισμένων των θυρών από τη Δευτέρα 9 Μαρτίου έως την Κυριακή 22 Μαρτίου.

Οι εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες για την Κυριακή 8 Μαρτίου στο Δήμο Λοκρών θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της ΚΕΔΕ η απολύμανση των σχολείων δεν είναι απαραίτητη και δεν προβλέπεται, αν δεν έχει παρατηρηθεί κρούσμα σε μαθητές ή ανθρώπους του περιβάλλοντός τους.

Το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ, παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα δώσει τις κατάλληλες εντολές για κλείσιμο των σχολείων, όπου και όποτε αυτό είναι αναγκαίο.

Για κάθε συμβάν, μπορείτε να καλείτε τον ΕΟΔΥ στο 1135 (νέο τετραψήφιο).

Προσαρμοσμένη αναζήτηση