Φθιώτιδα: «Μένουμε σπίτι ... για να μείνουμε στο ΜΗΔΕΝ»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 07:36 Φθιώτιδα: «Μένουμε σπίτι ... για να μείνουμε στο ΜΗΔΕΝ»

Έκκληση από τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Χρήστο Γεωργίου προς όλους τους πολίτες τη Φθιώτιδας για να διατηρήσουμε το μηδέν σε κρούσματα κορωνοϊού.

Χωρίς κρούσμα του νέου κορωνοϊού παραμένει η Φθιώτιδα, σχεδόν ένα μήνα μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα (26/2) του φονικού ιού στη χώρα μας.

Λίγα 24ωρα πριν την εκπνοή του πρώτου περιοριστικού 14ημερου που έθεσε διά νόμου η κυβέρνηση, αλλά έχοντας περάσει τις πρώτες 11,5 κρίσιμες ημέρες, το Νοσοκομείο Λαμίας δεν έχει αντιμετωπίσει κρούσμα παρά τα δεκάδες «ύποπτα» περιστατικά που εξετάστηκαν σε αυτό.

Τα τελευταία ευχάριστα νέα ήρθαν πολύ αργά το βράδυ του Σαββάτου από το Παστέρ και αφορούσαν έναν ακόμη ηλικιωμένο με γριπώδη συμπτώματα που αποδείχθηκε αρνητικό.

«Αυτή την προσπάθεια που έχουμε κάνει συνολικά ως κοινωνία, θα πρέπει να τη διαφυλάξουμε με μεγαλύτερο ακόμη αίσθημα ευθύνης και το επόμενο 15ημερο και όσο χρειαστεί», λέει στο LamiaReport ο νοσοκομειακός γιατρός και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας, Χρήστος Γεωργίου και προσθέτει, «φαίνεται ότι ο σχεδιασμός μας ως χώρα και ως σύστημα υγείας αποδίδει σχετικά με τη μη διασπορά του ιού. Μπροστά μας όμως υπάρχει ένα ακόμη πιο κρίσιμο 15ημερο για να μην αυξηθούν τα κρούσματα με γεωμετρική πρόοδο Πανελλαδικά, αλλά και να μπορέσουμε να κρατήσουμε ως περιοχή το μηδέν».

Μοναδική συμβουλή και έκκληση από τον κ. Γεωργίου είναι: «Μείνετε Σπίτι. Μη βοηθήσετε τον ιό με ανεύθυνη συμπεριφορά να διαδοθεί. Σκεφτείτε υπεύθυνα σαν να έχετε εσείς τον ιό και πάρτε όλα τα μέτρα ώστε να μην κολλήσετε τους αγαπημένους σας ανθρώπους που είναι δίπλα σας. Είναι ένας πόλεμος απέναντι σε έναν επικίνδυνο εχθρό που θα τον κερδίσουμε μόνο επιδεικνύοντας ατομική ευθύνη και συνεργασία…».

Ο κ. Γεωργίου ως Πρόεδρος του Παραρτήματος Λαμίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μαζί με το Δήμο Λαμιέων συγκρότησαν ομάδες άμεσης επέμβασης. Κινητές Μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας κατ' οίκον, σε πολίτες που το έχουν απόλυτη ανάγκη. Προς το παρόν οι Ομάδες αυτές είναι τέσσερις (4) και θα επεμβαίνουν καθημερινά από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 8.00 το βράδυ.

Να σημειώσουμε τέλος ότι το βράδυ του Σαββάτου (21/3) δύο ακόμη ηλικιωμένα άτομα με επιβαρυμένη υγεία, διασωληνώθηκαν στο Νοσοκομείο Λαμίας εξαιτίας προβλημάτων στο αναπνευστικό. Αν και δεν υπάρχει ιστορικό που να παραπέμπει στον νέο κορωνοϊό, εντούτοις πάρθηκε δείγμα και στη μία περίπτωση το περιστατικό διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας.

Τα αποτελέσματα αναμένονται πιθανότατα αργά το βράδυ της Κυριακής.

Στο σύνολο στη Στερεά παραμένει ως μοναδικό επιβεβαιωμένο κρούσμα ο 48χρονος από τον Άγιο Ιστιαίας, ενώ στη Θεσσαλία, φτάσαμε τα 11 εκ των οποίων τα εννέα (9) στη Λάρισα και από ένα (1) σε Βόλο και Τρίκαλα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση