Σανίδας: «Με θετικό πρόσημο κλείνει η αντιπυρική περίοδος. Κοιτάμε τώρα το χειμώνα»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2022 15:50 Σανίδας: «Με θετικό πρόσημο κλείνει η αντιπυρική περίοδος. Κοιτάμε τώρα το χειμώνα»

Εκπρόσωποι του ΟΑΣΠ παρουσίασαν στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας το σχεδιασμό της Αντισεισμικής Πολιτικής….

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 20 Οκτωβρίου συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) Φθιώτιδας κατόπιν πρόσκλησης του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Ηλία Σανίδα.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με παρουσίαση από εκπροσώπους του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) του σχεδιασμού της Αντισεισμικής Πολιτικής.

Ακολούθησε ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου, που κλείνει με θετικό πρόσημο για την περιοχή μας όπως επισήμανε ο κ. Σανίδας, αλλά και οι παρευρισκόμενοι επικεφαλής υπηρεσιών που έχουν άμεση σχέση με την πυρόσβεση.

Υπήρξε άμεση και αποτελεσματική καταστολή περιστατικών πυρκαγιών, που όπως επισημάνθηκε οφείλεται στο υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο, στην εγρήγορση, στην ετοιμότητα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και στην υποδειγματική ταχεία αντίδρασή τους σε κάθε συμβάν, με την συνδρομή βεβαίως των πληρωμάτων των πυροσβεστικών αεροσκαφών, το τεχνικό και πολιτικό προσωπικό του κλιμακίου Αεροπυρόσβεσης της 359 ΜΑΕΔΥ στην Λαμία το οποίο επέδειξε υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμού.

Επίσης από την ΠΕ Φθιώτιδας τονίσθηκε ο σωστός προγραμματισμός των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών, σε συνεργασία με τους Δήμους και τις άλλες Υπηρεσίες (ΠΥ, Δασαρχεία κλπ), καταφέρνοντας να επιδείξουν σημαντικό έργο σε επίπεδο παρεμβάσεων και πρόληψης.

Ο συγκεκριμένος μηχανισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο σύνολο του και ειδικότερα της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, θα βρίσκεται σε υψηλή ετοιμότητα για τυχόν εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού τόσο σε προληπτικό όσο και σε κατασταλτικό επίπεδο, με βάση το σχεδιασμό και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας ενόψει χειμώνα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εκπρόσωποι των Δήμων, των σωμάτων ασφαλείας και των εμπλεκόμενων φορέων καθώς και εθελοντικές οργανώσεις.

Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας δήλωσε: «Προτεραιότητά μας είναι η προστασία όχι μόνο η της ανθρώπινης ζωής αλλά και της περιουσίας των πολιτών της περιφερειακής μας ενότητας.  Με την κλιματική αλλαγή να οδηγεί σε καταστάσεις που ορισμένες φορές είναι δύσκολες να προβλεφθούν, όλοι οι εμπλεκόμενοι σήμερα δήλωσαν την ετοιμότητά τους».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση