Περιφέρεια Στερεάς και Ινστιτούτο P.A.D.A. ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά των εξαρτήσεων

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2022 09:14 Περιφέρεια Στερεάς και Ινστιτούτο P.A.D.A. ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά των εξαρτήσεων

Έξι σεμινάρια σε ισάριθμες πόλεις για να φτάσει το μήνυμα και η γνώση στους νέους ανθρώπους για να αντιμετωπίσουν κάθε είδους εξάρτηση…

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μέσω της δομής «ΓΕΦΥΡΑ» και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο P.A.D.A. (PROTECTION AGAINST DRUG ADDICTION INSTITUTE) Αντιναρκωτική δράση, ανακοίνωσε την υλοποίηση σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων για την προστασία των νέων από τις εξαρτήσεις.

Η συμφωνία ανακοινώθηκε το πρωί της Δευτέρας (31/10) στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου και πρώην Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή στην Περιφέρεια, Υποστράτηγο ε.α. και Επίτιμο Υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Ιωάννη Ραχωβίτσα.

Ο τελευταίος έχοντας μακρά εμπειρία σε υποθέσεις με ναρκωτικά ακόμη και σε διεθνές επίπεδο, εμπνεύστηκε και ίδρυσε το συγκεκριμένο Ινστιτούτο προκειμένου να μεταφέρει μαζί με επιστήμονες που έχουν εμπειρίες από ανάλογες περιπτώσεις εξαρτήσεων, τις γνώσεις τους που θα βοηθήσουν και θα προστατεύσουν νέους ανθρώπους.

Παρών στη συνάντηση και ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας Ιωάννης Περγαντάς που υπογράμμισε την αναγκαιότητα τέτοιων ενημερωτικών εκδηλώσεων μετά από μια μακρά περίοδο πανδημίας που οδήγησε σε αύξηση των εξαρτήσεων.

Δείτε το βίντεο:

 Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στις παρακάτω πόλεις:

1. Χαλκίδα, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 6μμ. (Αμφιθέατρο Π.Ε. Εύβοιας, Λ. Χαϊνά 93) με θέμα: «Εξαρτήσεις και οι επιπτώσεις στην Υγεία και την Οικογένεια».

2. Καρπενήσι, την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 6μμ.  (Συνεδριακό κέντρο Καρπενησίου) με θέμα: «Διαδίκτυο και Αθλητισμός».

3. Λιβαδειά, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 6μμ.  (Αίθουσα Π.Ε. Βοιωτίας, Φίλωνος 35-39) με θέμα: «Εξαρτήσεις και οι επιπτώσεις στην Ψυχοσωματική Υγεία και τη Σχολική κοινότητα».

4. Άμφισσα, την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 6μμ.  (Αίθουσα Δημοτικού συμβουλίου Άμφισσας - Πλατεία Κεχαγιά) με θέμα: «Εξαρτήσεις και οι επιπτώσεις στην κοινωνική προσαρμογή των νέων».

5. Θήβα, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 6μμ.  (Συνεδριακό Κέντρο Θήβας – Αίθουσα “Αρμονία”) με θέμα: «Ψυχική Υγεία και Αθλητισμός».

6. Λαμία, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 6μμ. (Πολιτιστικό κέντρο Δήμου Λαμιέων, Λεωνίδου 11) με θέμα: «Εξαρτήσεις: Οι επιπτώσεις τους στην Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη και Λύσεις».

Βασικοί ομιλητές στις ενημερωτικές εκδηλώσεις θα είναι καταξιωμένοι επιστήμονες – μέλη του Ινστιτούτου P.A.D.A.. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, θα παρεμβαίνουν προσωπικότητες της τοπικής κοινωνίας, που μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν υγιή πρότυπα, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων από το κοινό.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση