Νεκροί και τραυματίες από τη Φθιώτιδα στη μοιραία αμαξοστοιχία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2023 10:54 Νεκροί και τραυματίες από τη Φθιώτιδα στη μοιραία αμαξοστοιχία

Πολύ δύσκολο να επιβεβαιωθεί ο πραγματικός αριθμός των επιβατών καθώς δεν υπήρχαν μόνο ηλεκτρονικά εισιτήρια…

Σε εθνική τραγωδία εξελίχθηκε το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 11:00’ το βράδυ της Τρίτης (28/2) στο ύψος του Ευαγγελισμού Λάρισας.

Ο αριθμός των θυμάτων ανεβαίνει συνεχώς και κανείς δε θέλει να κάνει πρόβλεψη τι θα αποκαλυφθεί όταν απομακρυνθούν τα καμένα βαγόνια, ανάμεσα στα οποία θεωρείται βέβαιο ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι!

Στο εθνικό πένθος, συμμετέχει και η Φθιώτιδα με δύο τουλάχιστον νεκρούς, εκ των οποίων ο ένας 34χρονος μηχανοδηγός.

Στα πληρώματα των δύο αμαξοστοιχιών της επιβατικής IC 62 και της εμπορικής που ξεκίνησε από Θεσσαλονίκη για Αθήνα, υπάρχουν τουλάχιστον 4 άτομα από τη Φθιώτιδα πλήρωμα, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport θα υπήρχαν περισσότερα, αλλά στο Λειανοκλάδι έγινε αλλαγή βάρδιας με μηχανοδηγούς από Θεσσαλονίκη.

Στο Σταθμό Λειανοκλαδίου το βράδυ της Τρίτης περίμεναν τη συγκεκριμένη αμαξοστοιχία σχεδόν 40 άτομα με τους συνοδούς και προς το παρόν κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει πόσοι από αυτούς ταξίδευαν για Θεσσαλονίκη. Οι ταξιδιώτες ωστόσο από Λαμία και γενικά από Φθιώτιδα, επιβιβάζονται στα βαγόνια 4 και 5, που σύμφωνα με τις πληροφορίες εκτροχιαστήκαν, χωρίς όμως να πάρουν φωτιά.

(Το σχεδιάγραμμα με τις θέσεις του IC62)

Το LamiaReport επικοινώνησε με συγγενείς δύο νέων παιδιών από τη Φθιώτιδα, που βρίσκονται τραυματισμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, έχοντας κατάγματα σε διάφορα σημεία του σώματος. Επίσης συνομιλήσαμε με ακόμη δύο άτομα από τη Φθιώτιδα που ταξίδευαν με τη μοιραία αμαξοστοιχία και δεν τραυματίστηκαν.

Κανείς τους όμως δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τον αριθμό όσων ανέβηκαν στο Λειανοκλάδι.

Από την πλευρά της ούτε η εταιρία Hellenic Train δεν έχει διευκρινίσει ακόμη τον ακριβή αριθμό που ταξίδευαν προς Θεσσαλονίκη, καθώς δεν είχαν κλειστεί όλα τα εισιτήρια ηλεκτρονικά. Υπάρχει μόνο μια γραμμή επικοινωνίας για τους συγγενείς που μπορούν να καλούν στο 2410-683175 και 2410-683176.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση