Λάρισα: Αναβίωσε η υπόθεση του15χρονου τερματοφύλακα που χτυπήθηκε απο κεραυνό

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023 21:07 Λάρισα: Αναβίωσε η υπόθεση του15χρονου τερματοφύλακα που χτυπήθηκε απο κεραυνό

Η υπόθεση του 15χρονου τερματοφύλακα της Πελασγιώτιδας που χτυπήθηκε από κεραυνό στις 13 Ιουνίου του 2018, αναβίωσε σήμερα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας.

Για την υπόθεση βρέθηκε σήμερα κατηγορούμενος για σωματική βλάβη από αμέλεια, ο τότε προπονητής της  ομάδας που όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας από την πολιτική αγωγή, συνέχισε την προπόνηση υπό άσχημες καιρικές συνθήκες.

«Είναι σε κώμα το παιδί»

Το απόγευμα εκείνης της ημέρας η ομάδα προπονούνταν σε γήπεδο της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Γ. Πλίτση έξω από τη Λάρισα,  όταν λίγα λεπτά μετά τις 6 έπεσε κεραυνός με αποτέλεσμα να βρεθεί στο χορτάρι ο 15χρονος. Στο γήπεδο βρέθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μετέφερε τον 15χρονο χωρίς τις αισθήσεις του στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου οι γιατροί κατάφεραν να τον συνεφέρουν.

Ο 20χρονος σήμερα νεαρός, περνά το δικό του Γολγοθά καθώς μετά το χτύπημα έμεινε παραπληγικός, με τον πατέρα του να περιγράφει στο δικαστήριο τις δυσκολίες στη καθημερινότητα του. «Η κατάσταση του είναι ότι του γυρνάμε τα σεντόνια και τον ταΐζουμε με σύριγγα. Δεν μιλάει, δεν επικοινωνεί μαζί μου. Είναι σε κώμα το παιδί» απάντησε  ο 56χρονος πατέρας  σε ερώτηση της προέδρου για την κατάσταση του γιου του και πρόσθεσε πως ενημερώθηκε από την αστυνομία για το περιστατικό.

«Η χειρότερη κεραυνοκαταιγίδα που είδα»

Τη στιγμή που έπεσε ο κεραυνός στο γήπεδο είδε από το μπαλκόνι του σπιτιού του ένας άντρας που κατέθεσε  στο δικαστήριο τόσο για την επίμαχη σκηνή όσο και για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν εκείνο το απόγευμα.

Το σπίτι του, όπως κατέθεσε, είναι στα 500 μέτρα από το γήπεδο και από το μπαλκόνι του είχε θέα στα όσα συνέβαιναν εκεί.  Σχετικά με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν τόνισε ότι από τις 5 ο ουρανός ήταν «μαύρος» και πως «έρχονταν καταιγίδα». «Στις 6 παρά έπεσε κεραυνός στα 500 μέτρα από το γήπεδο» κατέθεσε  και πρόσθεσε πως τα παιδιά «έπαιζαν με βροχή και κεραυνούς».  Ο άνδρας κατέθεσε επίσης πως ήταν η χειρότερη «κεραυνοκαταιγίδα» που είδε στη ζωή του, ενώ για την επίμαχη σκηνή είπε πως «βλέπω ένα φλας και τον πιτσιρικά να πέφτει κάτω».

Σε ερώτηση της εισαγγελέως για το αν ένας πολίτης που δεν έχει ειδικές γνώσεις για τον ηλεκτρισμό, όπως ο ίδιος καθώς εργάζεται στη ΔΕΗ, θα μπορούσε να καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης, ο μάρτυρας απάντησε πως «δεν χρειάζεται καμία ειδική γνώση με τόσους κεραυνούς, να είσαι έξω».

«Δεν έπεφταν κεραυνοί»

Μια εντελώς διαφορετική εικόνα έδωσε ωστόσο ο επόμενος μάρτυρας ο οποίος  εκείνο το απόγευμα ήταν μέσα στο γήπεδο και περίμενε να τελειώσει η προπόνηση για να πάρει τον γιο του. «Δεν έπεφταν κεραυνοί, δεν έβρεχε. Μόνο σύννεφα είχε» κατέθεσε ο μάρτυρας και πρόσθεσε πως μόνο προς το τέλος, μετά τις 6, άρχισε να ψιχαλίζει αλλά ήταν βροχή που «έφερνε ο αέρας».  Πρόσθεσε πως εκείνη τη στιγμή τα παιδιά, με εντολή του προπονητή πήγαιναν στα αποδυτήρια, όταν έπεσε ο κεραυνός που έστειλε στο νοσοκομείο τον 15χρονο ο οποίος στέκονταν κοντά στο τέρμα.

Η επαφή με το δοκάρι ήταν, σύμφωνα με την υπεράσπιση που κατέθεσε και τη σχετική ιατροδικαστική εξέταση,  η μοιραία κίνηση που έφερε σε επαφή τον 15χρονο με τον κεραυνό που του προκάλεσε σοβαρή σωματική βλάβη.

Τελικά το δικαστήριο διέκοψε για τις 10 Μάϊου για να κληθούν να καταθέσουν δύο αυτόπτες μάρτυρες και συμπαίκτες τότε του 15χρονου που είχαν καταθέσει αρχικά στην αστυνομία  ότι ο προπονητής τους είχε πει να «τρέξουν» μετά το συμβάν και πως νωρίτερα η προπόνηση συνεχίζονταν κανονικά ενώ «έβρεχε και έπεφταν αστραπές».

Πηγή: larissanet.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση