ΕΝΙΑΛ: Φέρτε άμεσα γιατρούς για το Νοσοκομείο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Μαΐου 2023 09:58 ΕΝΙΑΛ: Φέρτε άμεσα γιατρούς για το Νοσοκομείο Λαμίας

Το κράτησαν όρθιο την περίοδο του κορωνοϊού, εξαντλώντας τις ανθρώπινες αντοχές τους…

Η υποστελέχωση που έχει ως αποτέλεσμα την «υπερεργασία» και ως επακόλουθο την εξουθένωση των εναπομεινάντων ιατρών του Νοσοκομείου Λαμίας, θίγουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Λαμίας (ΕΝΙΑΛ), ξεκινώντας τις αναφορές τους από τον παθολογικό τομέα.

Υπενθυμίζουν ότι οι ίδιοι ελάχιστοι γιατροί στήριξαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην περίοδο του κορωνοϊού ξεπερνώντας τις ανθρώπινες αντοχές και καταλήγουν εκπέμποντας «SOS» για άμεση πρόσληψη ιατρών που θα στηρίξουν τη δημόσια υγεία και το Νοσοκομείο Λαμίας.

Διαβάστε τα όσα καταγράφουν οι γιατροί της ΕΝΙΑΛ:

«Σε συνέχεια των ως τώρα τοποθετήσεών μας και της επιστολής μας στον Υπουργό  Υγείας, η Ε.Ν.ΙΑ.Λ, στα πλαίσια της προσπάθειας διάσωσης του Γ.Ν. Λαμίας, αποφάσισε να  αναφερθεί αναλυτικά στα προβλήματα, αρχίζοντας από τον παθολογικό τομέα. 

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας και χωρίς καμία  ενίσχυση με προσλήψεις ιατρών για τις συγκεκριμένες για τη νόσο COVID ειδικότητες, το  πέτρινο στελεχώθηκε αρχικά αμιγώς από πνευμονολόγους και παθολόγους και από τον  Οκτώβριο του 2021, όταν αυτοί λόγω υπερεργασίας, υπερεφημέρευσης, αναρρωτικών λόγω  νόσησης από COVID και διαδοχικών παραιτήσεων ξεπέρασαν τις ανθρώπινες αντοχές,  ξεκίνησε η στελέχωση με καρδιολόγους, νευρολόγους μέχρι να φτάσουμε τελικά να  χρησιμοποιούνται οι γιατροί του χειρουργικού τομέα. Η λειτουργία του πέτρινου ήταν το  τελειωτικό χτύπημα στο χρόνια ταλαιπωρημένο και υποστελεχωμένο νοσοκομείο μας. 

Στις αποφάσεις της συνέλευσης του παθολογικού τομέα, την 25/4/2023, αναφέρεται  « σχετικά με την υποστελέχωση του παθολογικού τομέα σας αναφέρουμε ότι, οι γιατροί του  παθολογικού τομέα ζητούν την άμεση βοήθεια της διοίκησης και της ιατρικής υπηρεσίας,  καθόσον η συνέχιση της λειτουργίας κλινικών και τμημάτων του, οφείλεται πραγματικά και  μόνο στην υπερεργασία και το αίσθημα καθήκοντος και ευθύνης των ιατρών του». 

 Η ΕΝΙΑΛ στηρίζει απόλυτα τους γιατρούς του παθολογικού τομέα, (παθολόγους,  πνευμονολόγους, καρδιολόγους, νεφρολόγους, ογκολόγους, νευρολόγους παιδιάτρους), που  εδώ και χρόνια προσπαθούν να στηρίξουν τη λειτουργία των κλινικών και των μονάδων τους. 

Πνευμονολογική κλινική με ένα μόνιμο γιατρό, λειτουργικά δεν υφίσταται. Η  παιδιατρική με έναν μόνιμο γιατρό λειτουργεί με δανεικούς παιδιάτρους και μπλοκάκια. Η  παθολογική και καρδιολογική κλινική βρίσκονται στα όρια επισφαλούς λειτουργίας. Μια και  μόνο γαστρεντερολόγος, δύο νευρολόγοι , δυο νεφρολόγοι που μετακινούνται και σε άλλα  νοσοκομεία της περιφέρειας και δυο ογκολόγοι, που σε μικρό χρονικό διάστημα θα γίνουν  ένας προσπαθούν, με όσες δυνάμεις τους έχουν απομείνει, να εξυπηρετήσουν με αξιοπρέπεια  τους ασθενείς τους. 

Η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο. Βοηθήστε τους ασθενείς, στηρίξτε την δημόσια υγεία  και το μοναδικό νοσοκομείο του νομού μας. Φέρτε άμεσα γιατρούς. Γιατί όπως κλείνει το  έγγραφο της συνέλευσης του παθολογικού τομέα «ουκ αν λάβοις πάρα του μη έχοντος».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση