Σε εξέλιξη η κακοκαιρία - Πολύ νερό σε Ανατολική Στερεά, Εύβοια και τα νησιά του Αιγαίου

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 18 Ιουνίου 2023 14:24 Σε εξέλιξη η κακοκαιρία - Πολύ νερό σε Ανατολική Στερεά, Εύβοια και τα νησιά του Αιγαίου

Οι τελευταίες προβλέψεις…

Συνεχίζει να επηρεάζει τη χώρα μας και κυρίως την ανατολική Ελλάδα  η “σκάφη χαμηλών υψών” στην ανώτερη ατμόσφαιρα με τις ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες της, σύμφωνα με το διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Σύμφωνα με το γνωστό μετεωρολόγο, τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία αλλά και οι μετρήσεις της ατμόσφαιρας, δείχνουν ότι θα συνεχιστούν οι ισχυρές βροχές (όπως ανέφερε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού) και οι καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς χαλαζοπτώσεις κατά τόπους στην ανατολική χώρα μέχρι τις βραδυνές ώρες,  με μειούμενη ένταση , όπως μπορείτε να παρακολουθήσετε στο video που ακολουθεί.

Τα  επικαιροποιημένα ύψη 24ωρου υετού έως και τις 0000UTC της Δευτέρας

Ωστόσο επισημαίνει ότι ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα προβλέπονται σήμερα Κυριακή

1) μέχρι τις μεταμεσημβρινές ώρες στην κεντρική και νότια Εύβοια.

2) μέχρι τις απογευματινές ώρες στις βόρειες Κυκλάδες.

3) μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου , ειδικότερα στη Χίο και τη Λέσβο

Τέλος ο κ. Κολυδάς αναφέρει ότι στην κακοκαιρία δε δόθηκε όνομα λόγω της περιορισμένης έκτασής της, αλλά και της σχετικά μικρής χρονικής διάρκειας εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση