Λαμία: Στα χέρια της αστυνομίας η συμμορία που έσπαγε βιτρίνες και έκλεβε καταστήματα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2023 09:30 Λαμία: Στα χέρια της αστυνομίας η συμμορία που έσπαγε βιτρίνες και έκλεβε καταστήματα

Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι Ρομά, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο ηλικίας 16 και 17 ετών….

Τέλος στην εξακολουθητική παράνομη δράση νεαρών Ρομά που είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και ρήμαζαν καταστήματα στο κέντρο της Λαμίας, έβαλε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας.

Πρόκειται για τη συμμορία που πρόσφατα είχε σπάσει την πόρτα σε εμπορικό κατάστημα στην οδό Καλύβα - Μπακογιάννη και είχε κλέψει το συρτάρι της ταμειακής μηχανής, ενώ οι κινήσεις τους είχαν καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας.

Δείτε το βίντεο:

Σύμφωνα με την αστυνομία, στην εγκληματική ομάδα συμμετείχαν τέσσερα ανήλικα άτομα ηλικίας 16 και 17 ετών, οι οποίοι από 5 μέχρι 8 Ιουλίου, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, πρώτες πρωινές ώρες, προκάλεσαν φθορές και έκλεψαν χρήματα κι άλλα αντικείμενα από τέσσερα καταστήματα.

Η πρώτη περίπτωση αφορούσε καφετέρια, όταν εκμεταλλεύτηκαν εργασίες καθαρισμού που πραγματοποιούνταν στο κατάστημα και αφαίρεσαν από το εσωτερικό της περίπου 130 ευρώ.

Ακολούθησαν δύο κλοπές ξημερώνοντας 7/7 με παραβίαση βοηθητικής ή κεντρικής πόρτας σε κατάστημα επίσης υγειονομικού ενδιαφέροντος και εμπορικό αντίστοιχα, από όπου αφαίρεσαν συνολικά περί τα 165 ευρώ και τέλος ξημερώματα Σαββάτου 8/7 εισήρθαν σε κατάστημα εσωρούχων όπου κι έκλεψαν το συρτάρι της μηχανής που περιείχε κέρματα περίπου 150 ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Ασφάλεια εντόπισε και συνέλαβε δύο άτομα 16 και 17 ετών, ενώ αναζητούνται οι άλλοι δύο επίσης 16 και 17 ετών.

Και οι τέσσερις έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη συναφών αδικημάτων.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθορές ξένης ιδιοκτησίας.

Την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση