Γιατροί Νοσοκομείου: «Η τοπική κοινωνία ας στηρίξει τον αγώνα μας πριν να είναι πολύ αργά»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 22 Ιουλίου 2023 08:25 Γιατροί Νοσοκομείου: «Η τοπική κοινωνία ας στηρίξει τον αγώνα μας πριν να είναι πολύ αργά»

Τι ζητούν οι γιατροί του νοσοκομείου Λαμίας από τον νέο Υπουργό Υγείας - Διαβάστε την επιστολή που απέστειλαν στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Στις 19 Ιουλίου η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Λαμίας (Ε.Ν.ΙΑ.Λ) απέστειλε στον νεοεκλεγέντα υπουργό Υγείας επιστολή αναφερόμενη στα συνεχώς επιδεινούμενα προβλήματα του ΓΝ Λαμίας.

Ο αριθμός των μονίμων ιατρών, δυστυχώς, μειώνεται επικίνδυνα. Αυτή τη στιγμή υπηρετούν λιγότεροι από 80.

Η κατάσταση της δημόσιας υγείας είναι τραγική και είναι γνωστή σε όλους μας. Το νοσοκομείο Λαμίας λειτουργεί μόνο λόγω της αυτοθυσίας, του επαγγελματισμού και της ηθικής των ελάχιστων αυτών γιατρών, ενώ οι υπεύθυνοι κωφεύουν.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

1. ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 58 ΙΑΤΡΩΝ ΩΣ ΚΑΤΩΘΙ:

6 ΤΕΠ

6 πνευμονολόγους

6 παιδίατρων

5 αναισθησιολόγους

4 ουρολόγους

5 παθολόγων

2 νευρολόγων

2 νεφρολόγων

3 ογκολόγων

1 ακτινοδιαγνώστη

2 παθολογοανατόμων

2 οφθαλμίατρων

4 βιοπαθολογων

3 γεν χειρουργών

2 ορθοπεδικών

3 καρδιολόγων

2 γαστροεντερολόγων

2. ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ

3. ΑΜΕΣΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΣΤΑ ΒΑΕ

4. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΑΒ. ΟΙ ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΓΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

5. ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΦΑΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ  ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ. ΤΑ ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΕ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΣΥ, ΑΛΛΑ ΕΠΙΤΑΣΗ ΑΥΤΩΝ.

6. ΔΕ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ ΤΥΠΟΥ ΕΦΗΜΕΡΕΥΣΗΣ ΤΟΜΕΑ, ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕ ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΣΥ.

κ. υπουργέ Υγείας ειναι η ύστατη ώρα να αποδείξετε ότι θέλετε να στηρίξετε έμπρακτα τη δημόσια υγεία.  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ.

Υ.Γ. Η ΕΝΙΑΛ από την πρώτη στιγμή ξεχώρισε τη λειτουργία του ΤΕΠ ως το πρώτο στη λίστα με τα πολλά προβλήματα του Γ.Ν.Λαμίας. Τα όσα περιγράφονται σε πρόσφατο άρθρο σχετικά με την ταλαιπωρία συμπολιτών μας δε μας προκαλούν έκπληξη και δυστυχώς δεν είναι τα μόνα και τα σημαντικότερα. H δραματική υποστελέχωση του τμήματος επιβαρύνεται από την έλλειψη βοήθειας από τις υπόλοιπες κλινικές που δυσλειτουργούν (π.χ. ουρολογική, πνευμονολογική) και οδηγούν σε καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση των ασθενών, ανάγκη για διακομιδές, κούραση, εκνευρισμό.

Το πρόγραμμα εφημεριών κάθε μήνα βγαίνει με όλο και μεγαλύτερη δυσκολία. Δυστυχώς η πρόβλεψή μας είναι πως χωρίς δραστικές παρεμβάσεις η εικόνα αυτή θα γίνεται όλο και χειρότερη, μιας και η ενίσχυση του νοσοκομείου δε φαίνεται στον ορίζοντα, αλλά μάλλον νέες αποχωρήσεις πρέπει να αναμένονται. Όλ’αυτά είναι γνωστά στους διοικούντες και από δικές μας τοποθετήσεις, αλλά και τις πάμπολλες αναφορές συναδέλφων, ασθενών και συνοδών. Λυπούμαστε αλλά αιτία  δεν είναι οι “κλίκες των γιατρών”. Είναι οι κακές εργασιακές συνθήκες και ο φόρτος εργασίας σε ένα νοσοκομείο που οδεύει στο να λειτουργεί με το μισό σχεδόν ιατρικό προσωπικό από αυτό που χρειάζεται. Αυτή είναι η κατάσταση όπως τη ζούμε και την έχουμε αναδείξει από την πρώτη στιγμή της ύπαρξής μας ως σωματείο, προσπαθώντας με τις ενέργειές μας να σπάσουμε τη σιωπή που επικρατούσε εντός και εκτός των τειχών του νοσοκομείου για την πραγματικότητα. Η κακή εξυπηρέτηση, η πλημμελής ενημέρωση και ό,τι άλλο μπορεί να ταλαιπωρήσει τον ασθενή συμπολίτη μας και τους συγγενείς του μας στενοχωρούν και μας προβληματίζουν, αλλά μας συγχωρείτε, αποτελούν συμπτώματα πολύ βαθύτερης αρρώστιας. Δυστυχώς το νοσοκομείο σταδιακά αποψιλώνεται από προσωπικό και κινδυνεύει να καταρρεύσει αν δεν υπάρξουν δραστικές παρεμβάσεις.

Η τοπική κοινωνία ας στηρίξει τον αγώνα μας πριν να είναι πολύ αργά.

Το Δ.Σ της Ε.Ν.ΙΑ.Λ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση