Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη βόρεια Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2023 09:12 Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη βόρεια Λαμία

Οι ισχυροί άνεμοι δεν επιτρέπουν εφησυχασμό καθώς προκαλούν συνεχώς αναζωπυρώσεις…

Δεύτερη δύσκολη νύχτα για τη Λαμία, μετά και τη δεύτερη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο λόφο του Κάστρου και πάνω από την Αμφιθέα στις 17:15’ το απόγευμα της Πέμπτης (27/7).

Μετά από πραγματική μάχη των επιγείων και εναέριων μέσων πυρόσβεσης, με τις φλόγες, δεν υπάρχει ενεργή εστία, ωστόσο έχουν μείνει αρκετά «καντήλια», τόσο στο συγκεκριμένο κομμάτι πάνω από την Αμφιθέα, όσο και πίσω από τον Αφανό, που εξαιτίας των αέρα δίνουν μικρές εστίες.

Μάλιστα στις 21:30’ ένα πυροσβεστικό όχημα ενήργησε σε κορμό ελιάς που ξεκίνησε να καίγεται πολύ κοντά σε μη καμένη έκταση. Κατασβεστικέ πλήρως ωστόσο κανείς δεν ξέρει τα κέφια του αέρα, που νωρίτερα μετέφερε τις φλόγες πάνω από τα σπίτια της συνοικίας μέσα σε 15 λεπτά!

Σε όλο το βουνό υπάρχουν εγκαταστάσεις πυρόσβεσης καθώς και πυροσβέστες που θα επιτηρούν όλη τη νύχτα, μαζί με εθελοντές.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση