Κινδύνευσαν επιβάτες ταχύπλοου σκάφους ανοιχτά της Κύμης

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 12 Αυγούστου 2023 12:44 Κινδύνευσαν επιβάτες ταχύπλοου σκάφους ανοιχτά της Κύμης

«Κόλλησε» πλοίο στα αβαθή του λιμανιού του Αλιβερίου…

Και τα δύο περιστατικά σημειώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής (11/8) με τις καιρικές συνθήκες να είναι δύσκολες ειδικά για μικρά σκάφη.

Ταχύπλοο σκάφος με δύο Έλληνες επιβαίνοντες, έμεινε από μηχανή 4 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά από το λιμενικό καταφύγιο παραλίας Πετριών.

Στην περιοχή μετέβη το αλιευτικό «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ», το οποίο εντόπισε το ανωτέρω Τ/Χ με τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους και το ρυμούλκησε ασφαλώς στον λιμένα παραλίας Πετριών.

Από το Λιμεναρχείο Κύμης, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Την ίδια περίπου ώρα, Ελληνικό φορτηγό πλοίο κατά τη διάρκεια χειρισμών απόπλου, προσάραξε σε αβαθή στο νότιο λιμένα λιμενικής εγκατάστασης στην ευρύτερη περιοχή Αλιβερίου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών,

Στην περιοχή έσπευσε ρυμουλκό πλοίο, με τη συνδρομή του οποίου το ανωτέρω φορτηγό πλοίο αποκολλήθηκε και στη συνέχεια, με ιδία μέσα κατέπλευσε στο βόρειο τμήμα του λιμένα, προκειμένου να του διενεργηθεί επιθεώρηση.

Προανάκριση διενεργείται από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Αλιβερίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας. ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, βλάβη ή εισροή υδάτων στο πλοίο.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση