Φθιώτιδα: Πως θα αποζημιωθείτε για τις ζημιές από τις πυρκαγιές

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2023 08:06 Φθιώτιδα: Πως θα αποζημιωθείτε για τις ζημιές από τις πυρκαγιές

Από Τετάρτη 30 Αυγούστου οι αιτήσεις. Ποιες περιοχές αφορά…

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδα, ξεκινούν από την Τετάρτη 30 Αυγουστου 2023 οι αιτήσεις των επιχειρήσεων που επλήγησαν, καθώς και των φυσικών ή νομικών προσώπων, από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην περιφερειακή ενότητα.

Συγκεκριμένα αφορά τις πυρκαγιές (και αντίστοιχα τις περιοχές) που εκδηλώθηκαν:

α) στις 26-7-2023 στην Δημοτική Κοινότητα Λαμιέων του Δήμου Λαμιέων,

β) στις 26-7-2023 στις Τοπικές Κοινότητες Αγίας Παρασκευής και Κάτω Τιθορέας του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας,

γ) στην Τοπική Κοινότητα Βαρδαλή του Δήμου Δομοκού,

δ) στις 26-8-2023 στην Τοπική Κοινότητα Κυπαρισσίου και στην θέση Γκάτζα του Δήμου Λοκρών,

ε) στις 26-7-2023 στην Τοπική Κοινότητα Λευκάδας και στις 22-8-2023 στην Δημοτική Ενότητα Μακρακώμης και στις Τοπικές Κοινότητες Βίτωλης, Παλαιοβράχας και Τσούκας του Δήμου Μακρακώμης, και

στ) στις 8-8-2023 στην Δημοτική Ενότητα Πελασγίας του Δήμου Στυλίδας

Με την αίτησή σας ξεκινά η αποτίμηση των ζημιών από τις αρμόδιες επιτροπές της Π.Ε. Φθιώτιδας.

Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων μέχρι και την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται καθημερινά από τις 08:00 π.μ. έως τις 14:00, στον πρώτο όροφο του κτηρίου της Π. Ε. Φθιώτιδας (Υψηλάντη 1, Λαμία), στα Γραφεία της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π. Ε. Φθιώτιδας. Η επικοινωνία μπορεί να γίνει στα τηλέφωνα : 2231351269 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Διευκρινίζεται ότι, η παραπάνω διαδικασία αφορά και σε αποζημιώσεις αγροτικών εκμεταλλεύσεων και κτηνοτροφικών μονάδων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, οι οποίες εντάσσονται στο ίδιο πλαίσιο με αυτό που αφορά τις επιχειρήσεις. Ειδικότερα, συμπεριλαμβάνει τις ζημιές που έχουν προκληθεί σε μηχανολογικό εξοπλισμό όπως αντλητικά συγκροτήματα (μοτέρ, αντλίες, γεωτρήσεις κ.α), γεωργικά μηχανήματα (σκαπτικά, φρέζες, αλωνιστικές μηχανές κ.α.), σε πρώτες ύλες, σε οχήματα (τρακτέρ κ.α.) και όσες ζημιές δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ – ΚΟΕ.

Αιτήσεις για αποζημιώσεις αγροτών που αφορούν στην καταστροφή του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στo τοπικό κλιμάκιο του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), τηλ. 22310-67720 & mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση