Χαμός σε Σπερχειάδα - Μακρακώμη για την "Πειραιώς" και τα Αστυνομικά Τμήματα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015 08:02 Χαμός σε Σπερχειάδα - Μακρακώμη για την "Πειραιώς" και τα Αστυνομικά Τμήματα

Κόντρες και εντάσεις στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου άναψαν τα αίματα και χρειάστηκε ακόμη και η επέμβαση της αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα - Σε κινητοποιήσεις καλεί τους κατοίκους ο Δήμος.

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να υποβαθμίσει το κατάστημα της τράπεζας στη Σπερχειάδα, αφού στην ουσία είναι σαν να το καταργεί, όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Επίσης η αναδιάρθρωση των αστυνομικών τμημάτων στο νομό είναι βέβαιο πως θα περιλαμβάνει και το λουκέτο κάποιου αστυνομικού τμήματος στη Δυτική Φθιώτιδα, κάτι που βρίσκει αντίθετους τους κατοίκους οι οποίοι αντιθέτως ζητούν περισσότερη αστυνόμευση.

Αν αναλογιστεί κανείς και την "αιωνία" κόντρα που υπήρχε μεταξύ των δυο κωμοπόλεων, τα πράγματα γίνονται κάτι παραπάνω από δύσκολα, αφοί οι μνήμες από τις ομηρικές αντιπαραθέσεις του παρελθόντος είναι πολύ νωπές.

Έντονη είναι η αντίδραση και των εμπόρων - ελεύθερων επαγγελματιών για την απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς, οι οποίοι ζήτησαν χθες από το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει πρωτοβουλίες.

Το δημοτικό συμβούλιο χθες αποφάσισε να διακόψει κάθε συναλλαγή με την Τράπεζα Πειραιώς και να πραγματοποιήσει διαμαρτυρία την Πέμπτη έξω από το κατάστημα στην έδρα του Δήμου στη Σπερχειάδα.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση:

«Με αφορμή την απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς για υποβάθμιση του Καταστήματος της Τράπεζας στη Σπερχειάδα (στην ουσία κατάργησή του)  το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μακρακώμης με την αριθ. 227/2015, απόφασή του αποφάσισε ομόφωνα:

  • Να διακόψει από 17-11-2015 κάθε οικονομική συναλλαγή του Δήμου με την Τράπεζα Πειραιώς σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφασή της να καταργήσει το Κατάστημά της στην έδρα του Δήμου στη Σπερχειάδα.
  • Να γίνει μαζική διαμαρτυρία έξωθεν του χώρου του Καταστήματος, την Πέμπτη 19-11-2015 και από ώρα 7:30 με σκοπό την ανάδειξη του θέματος.
  • Να ενημερωθούν οι φορείς της πόλης για την συμμετοχή τους  στη διαμαρτυρία κατά του κλεισίματος της Τράπεζας.
  • Να παραμείνουν κλειστές οι Υπηρεσίες του Δήμου Μακρακώμης κατά την ώρα των κινητοποιήσεων».
 Ο Δήμαρχος
Θύμιος Παπαευθυμίου
Προσαρμοσμένη αναζήτηση