Τιμούν την 79η επέτειο της απελευθέρωσης της Λαμίας ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Παρέμβαση Πολιτών

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2023 09:08 Τιμούν την 79η επέτειο της απελευθέρωσης της Λαμίας ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Παρέμβαση Πολιτών

Κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του πρωτοκαπετάνιου Άρη Βελουχιώτη στην πλατεία Λαού…

Τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις, έχουν προγραμματιστεί για την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023 για την 79η επέτειο της απελευθέρωσης της Λαμίας με κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του πρωτοκαπετάνιου Άρη Βελουχιώτη, που βρίσκεται στην πλατεία Λαού.

Στις 10:00’ το πρωί είναι το κάλεσμα της Τομεακής Επιτροπής Φθιώτιδας του ΚΚΕ και του Παρατήματος Λαμίας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ.

«Καλούμε τους κατοίκους της Λαμίας να τιμήσουν μαζί μας την αντιφασιστική λαϊκή πάλη, τους αγώνες του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, για απελευθέρωση και προκοπή του ελληνικού λαού. Να εμπνευστούν από αυτούς ώστε να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις δυσκολίες που υψώνουν μπροστά τους οι σημερινοί ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και συγκρούσεις», αναφέρουν οι διοργανωτές στην ανακοίνωση - κάλεσμα.

Στις 11:00’ ανάλογη εκδήλωση θα πραγματοποιήσει η δημοτική παράταξη «Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία» με κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα του ανθρώπου που έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με τον απελευθερωτικό αγώνα του ΕΛΑΣ και φυσικά την απελευθέρωση της Λαμίας.

«Η 18η Οκτώβρη, είναι ημέρα τιμής και μνήμης που ανήκει πάνω από όλα στους Αντιστασιακούς που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για Ελευθερία, Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Δικαιοσύνη. Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσει κανείς σήμερα τους αντιστασιακούς απελευθερωτές της πόλης μας και το άξιο τέκνο της, Άρη Βελουχιώτη, είναι να συμμετέχει στους αγώνες του σήμερα και του αύριο για Ελευθερία, Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Δικαιοσύνη…», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι διοργανωτές.

Τέλος στις 12:00’ το μεσημέρι η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και οι Οργανώσεις Μελών της Λαμίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τιμούν την 79η επέτειο της απελευθέρωσης της Λαμίας  από τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ στις 18 Οκτώβρη του 1944, με εκδήλωση  κατάθεση στεφάνων, στο άγαλμα του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ.

«Μνήμη διαρκής και ζωντανή -  Ποτέ πια φασισμός. Το μήνυμα για Ειρήνη, δημοκρατία, δικαιοσύνη για όλους τους λαούς είναι πάντα επίκαιρο, ιδιαίτερα στις μέρες μας», καταλήγει το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση