ΟΣΕ: Εκτός λειτουργίας η τηλεδιοίκηση από Αχαρνές μέχρι Τιθορέα - Για δολιοφθορά κάνει λόγο η διοίκηση

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2023 10:56 ΟΣΕ: Εκτός λειτουργίας η τηλεδιοίκηση από Αχαρνές μέχρι Τιθορέα - Για δολιοφθορά κάνει λόγο η διοίκηση

Το σύστημα τέθηκε εκτός λειτουργίας λόγω φωτιάς με εύφλεκτο υλικό στα καλώδια

Εκτός λειτουργίας τέθηκε το σύστημα τηλεδιοίκησης από το τον ΣΣ Αχαρνών μέχρι τον ΣΣ Τιθορέας λόγω φωτιάς, με εύφλεκτο υλικό στα καλώδια , η οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΣΕ οφείλεται σε δολιοφθορά.

Χθες, Δευτέρα, στις 19:40 το Κέντρο Τηλεδιοίκησης ΣΚΑ έχασε το τμήμα της τηλεδιοίκησης από τον ΣΣ Αχαρνών μέχρι τον ΣΣ Τιθορέας. Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν λειτουργεί η τηλεδιοίκηση του ΟΣΕ ενώ στο τμήμα από Μενίδι μέχρι Τιθορέα τοπικά λειτουργεί η σηματοδότηση.

Δείτε φωτογραφίες

ose-doliofthora3

ose-doliofthora2

ose-doliofthora

Άμεσα συνεργεία του ΟΣΕ και του Αναδόχου ξεκίνησαν την διαδικασία ανίχνευσης βλάβης. Κοντά στον Υποσταθμό Υψηλής Τάσης Αχαρνών που τροφοδοτεί την ηλεκτροκίνηση τα συνεργεία βρήκαν φρεάτιο που άγνωστοι είχαν σπάσει το κάλυκα σκυροδέματος και είχαν βάλει φωτιά με εύφλεκτο υγρό στα καλώδια χωρίς να κλέψουν τίποτα.

«Προφανέστατα πρόκειται για δολιοφθορά που θέτει σε κίνδυνο την κυκλοφορία των τρένων αλλά και την απώλεια ελέγχου της ηλεκτροκίνησης» εκτιμά ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων .

«Ο ΟΣΕ θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα προκειμένου να διαφυλάξει την ασφάλεια του δικτύου και να βρεθούν οι ένοχοι αυτών των πράξεων» όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση