Λαμία: Θύμα των απατεώνων υποστηρίζει ότι έπεσε κι η «εισπράκτορας»!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2023 09:14 Λαμία: Θύμα των απατεώνων υποστηρίζει ότι έπεσε κι η «εισπράκτορας»!

Αφέθηκε ελεύθερη μαζί με το σύζυγό της μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο…

Ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας, αφέθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής, η 46χρονη και ο 54χρονος σύζυγός της, που συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τετάρτης (15/11) για περίπτωση απάτης σε βάρος 84χρονης σε περιοχή της Λαμίας.

Το ζευγάρι κατηγορείται για απάτη κατά συναυτουργία και σύσταση συμμορίας και η δίκη τους αναβλήθηκε για τις 29 Νοεμβρίου 2023 το μεσημέρι, προκειμένου να προσκομίσουν σημαντικά στοιχεία που θα αποδεικνύουν ότι έπεσαν κι εκείνοι θύματα απάτης.

Μέχρι τότε υπάρχει ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης στο ΑΤ Λαμίας 3 φορές, στις 20, 24 και 27 Νοεμβρίου.

Λεφτά από το μπαλκόνι

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, η 46χρονη το πρωί της 11ης Νοεμβρίου, πήγε κάτω από το σπίτι της 84χρονης και παρέλαβε νάυλον σακούλα με χρηματικό ποσό το οποίο της πέταξε από το μπαλκόνι η ηλικιωμένη.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η 84χρονη γυναίκα στους αστυνομικούς, εκείνο το πρωί της είχε τηλεφωνήσει άγνωστος άνδρας που παρίστανε τον ορθοπεδικό από Νοσοκομείο της Β. Ελλάδας να της πει ότι η εγγονή της είχε τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι και στο πρόσωπο και έπρεπε να βρεθούν 60.000 ευρώ για την αποκατάστασή της υγείας της!

Μάλιστα στην «παράσταση» που παίχτηκε από τον άγνωστο, έλαβε μέρος και μια γυναίκα που υποτίθεται ότι ήταν η εγγονή της 84χρονης, ζητώντας κι εκείνη βοήθεια από τη «γιαγιά της» για να γίνει η χειρουργική επέμβαση.

Η ηλικιωμένη ενημέρωσε τον άγνωστο - που την πήρε και στο κινητό της - ότι είχε 8.400 ευρώ και συνεννοήθηκαν να τα πετάξει από το μπαλκόνι σε γυναίκα που θα ερχόταν κάτω από το σπίτι της.

Θύμα απάτης και η εισπράκτορας;

Εδώ μπαίνει στην υπόθεση η 46χρονη Λαμιώτισσα η οποία ισχυρίζεται ότι έπεσε κι εκείνη θύμα απάτης πιστεύοντας ότι ενεργούσε για εταιρία αλουμινίου και εισέπραττε χρήματα για εργασίες που είχαν γίνει στο σπίτι της ηλικιωμένης.

Την επίμαχη ημέρα είχε λάβει τηλεφώνημα από τον άνδρα που της είχε προσφέρει δουλειά λίγες μέρες νωρίτερα μέσω Facebook και την είχε στείλει να κάνει την είσπραξη του ποσού. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, ο συγκεκριμένος άνδρας μιλούσε σπαστά ελληνικά, ενώ την παρότρυνε να του μεταφέρει το ποσό που εισέπραξε (4.400 € σύμφωνα με την 46χρονη) σε περιοχή του Μεταξουργείου, όπου μετέβη με τον 54χρονο σύζυγό της.

Εκεί τους περίμενε μια γυναίκα που και εκείνη μιλούσε σπαστά ελληνικά και για τις «υπηρεσίες» της η 46χρονη έλαβε το ποσό των 500 ευρώ συν 100 ευρώ για τα έξοδα μετακίνησης!

Το ζευγάρι των Λαμιωτών υποστηρίζει ότι σε καμία περίπτωση δε γνώριζε ότι τα χρήματα που μετέφεραν στην Αθήνα ήταν προϊόν απάτης και μένει αυτό να το αποδείξουν στο Δικαστήριο καταθέτοντας όλο το ιστορικό δραστηριοτήτων τους στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης με τις αντίστοιχες συνομιλίες που να επιβεβαιώνουν τα όσα έχουν υποστηρίξει μέχρι σήμερα.

Σημειώνουμε ότι η συνήγορος υπεράσπισης του ζευγαριού Νάντια Β. Γώγουλου, που συμμετέχει στην αποχή που έχει κηρύξει ο Δικηγορικός Σύλλογος Λαμίας, θα μιλήσει αναλυτικά για την υπόθεση μετά την εκδίκασή της από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση