Καιρός: Έφτασε τους 25 βαθμούς η θερμοκρασία σε Φθιώτιδα και Κρήτη!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023 19:22 Καιρός: Έφτασε τους 25 βαθμούς η θερμοκρασία σε Φθιώτιδα και Κρήτη!

Ισχυρή ψυχρή εισβολή το Παρασκευοσαββατοκύριακο…

Τις προβλέψεις που σας είχαμε δώσει για τη Λαμία από την προηγούμενη εβδομάδα, επαληθεύτηκαν την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, με τον υδράργυρο στις 15:40’ να ανεβαίνει στους 21 βαθμούς!

Αυτή όμως δεν ήταν η μεγαλύτερη θερμοκρασία για την περιοχή της Φθιώτιδας, καθώς στη Στυλίδα, το θερμόμετρο στις 15:00’ το μεσημέρι έδειξε 24,8ο, θερμοκρασία που ήταν η 4η μεγαλύτερη στη χώρα, πίσω από τα 25αρια που κατεγράφησαν σε Κολυμπάρι και Βουκολιές Χανίων και τους 24,9ο της Νεάπολης Λασιθίου!

Γενικά η Φθιώτιδα και περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς, συναγωνίστηκαν την Κρήτη στη ζέστη, καθώς στις 12 κορυφαίες θερμοκρασίες οι μισές ήταν στη Στερεά Ελλάδα.

Δείτε τον πίνακα από το δίκτυο του meteo.gr:

ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ ΧΑΝΙΩΝ ...25.4

ΒΟΥΚΟΛΙΕΣ ΧΑΝΙΩΝ ...25.3

ΝΕΑΠΟΛΗ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ...24.9

ΣΤΥΛΙΔΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ...24.8

ΓΑΛΑΞΙΔΙ ...24.7

ΑΛΙΚΙΑΝΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ...24.3

ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ...24.3

ΤΡΑΓΑΝΑ ...24.3

ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ...24.1

ΙΣΤΙΑΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ ...24.1

ΛΙΒΑΔΕΙΑ ...24.1

ΧΑΝΙΑ-ΚΕΝΤΡΟ ...24.1

Να σημειώσουμε πάντως ότι στη Στυλίδα μέσα στον Δεκέμβριο είδαμε κι ακόμη μεγαλύτερη θερμοκρασία, καθώς στις 3 Δεκεμβρίου ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 25,1ο!

Η αλλαγή του καιρού

Την άνοιξη που θύμισε σχεδόν καλοκαίρι, όπως σας είχαμε ενημερώσει από νωρίς από την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου την ξεχνάμε. Μάλιστα το τριήμερο 15-17/12, οι ψυχρές αέριες μάζες που θα εισβάλουν από Βορρά θα ρίξουν τη θερμοκρασία 10-15 βαθμούς. Όπως αναφέρει το meteo.gr αποτέλεσμα της ίδιας ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας, θα είναι ο σχηματισμός βαρομετρικού χαμηλού το οποίο θα συνοδεύεται από τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα, καθώς και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με πολύ χαμηλό υψόμετρο και προοδευτικά θυελλώδεις βοριάδες.

Για την αλλαγή του καιρού έχει εκδοθεί έκτακτο δελτίο (ΕΔΕΚ), καθώς και οδηγίες από την Πολιτική Προστασία Φθιώτιδας και Στερεάς για τα έντονα φαινόμενα.

Σύμφωνα με τους χάρτες της ΕΜΥ τις σημαντικότερες βροχές στην περιοχή μας τις περιμένουμε στο πρώτο μισό του Σαββάτου (και από το απόγευμα της Παρασκευής).

Στους επόμενους δύο χάρτες αναφέρονται τα ύψη χιονιού για την Παρασκευή και το Σάββατο αντίστοιχα:

Για την περιοχή μας το θερμοκρασιακό σοκ εξακολουθεί να προβλέπεται το βράδυ της Κυριακής και νωρίς τη Δευτέρα. Μετά λόγω της ξαστεριάς το επόμενο 3ημερο -4ημερο η θερμοκρασία θα ανεβαίνει τις μεσημβρινές ώρες ωστόσο το βράδυ θα πέφτει σημαντικά. Πιθανή επιδείνωση του καιρού ίσως έχουμε και το Σαββατοκύριακο πριν τα Χριστούγεννα κυρίως θερμοκρασιακά, καθώς δε φαίνεται κάποιο βαρομετρικό χαμηλό που να επηρεάζει τη Μεσόγειο. Όμως πριν περάσει το τρέχον κύμα οι όποιες προβλέψεις δεν είναι ασφαλείς.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση