Παύλιανη: Σταματάνε προσωρινά οι εργασίες για το υδροηλεκτρικό

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2023 09:45 Παύλιανη: Σταματάνε προσωρινά οι εργασίες για το υδροηλεκτρικό

Τον Ιανουάριο η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων…

Μία πρώτη νίκη στην προσπάθεια να αποτρέψουν «το περιβαλλοντικό έγκλημα» στην όμορφη περιοχή τους, πέτυχαν οι κάτοικοι της Παύλιανης, καθώς το Δικαστήριο αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημά τους για προσωρινή διακοπή των εργασιών κατασκευής του μικρού υδροηλεκτρικού έργου, εωσότου εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει.

Η συζήτηση για το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής διακοπής εργασιών, έγινε χθες (18/12) στο Πρωτοδικείο Λαμίας και η Απόφαση του Δικαστηρίου εκδόθηκε σήμερα Τρίτη (19/12) το πρωί και είναι θετική, μεταφέροντας την αγωνία για τις 18 Ιανουαρίου 2024, όταν και θα συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα.

Μέχρι τότε «απαγορεύει προσωρινά […] να πραγματοποιήσουν οποιαδήποτε εργασία εκβραχισμών, εκχερσώσεων, αποψίλωσης δασικής βλάστησης και επιπεδοποιήσης της παραρεμάτιας έκτασης για την εγκατάσταση της υδροληψίας, του αγωγού προσαγωγής νερού, του σταθμού παραγωγής και της οδοποιίας του Μ.Υ.Η.Ε. στορέμα της Παύλιανης».

Το αίτημα των κατοίκων υποστήριξε ο δικηγόρος Τρύφων Κόλλιας, ενώ παρέμβαση υπέρ των δημοτών του με απόφαση Δ.Σ., έκανε ο Δήμος Λαμιέων με το δικηγόρο Δημήτρη Δημόπουλο.

Δείτε τι είπαν για την υπόθεση:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση