Σεμινάρια "Πρώτων Βοηθειών" στο 5ο ΓΕΛ Λαμίας από τον ΕΕΣ (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2024 10:48 Σεμινάρια "Πρώτων Βοηθειών" στο 5ο ΓΕΛ Λαμίας από τον ΕΕΣ (ΦΩΤΟ)

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου ΓΕΛ Λαμίας και σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λαμίας πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του σχολείου σεμινάρια "Βασικών Πρώτων Βοηθειών".

Συγκεκριμένα στις 5/12/23 μαθητές και εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για το πως προσεγγίζουμε έναν συνάνθρωπό μας που ενδεχομένως έχει χάσει τις αισθήσεις του, πώς αντιμετωπίζουμε μια λιποθυμία και πώς μπορούμε να παρέμβουμε δίνοντας Πρώτες Βοήθειες σε περίπτωση πνιγμονής από ξένο σώμα.

Επιπλέον την ίδια μέρα με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού έγινε αναφορά στο σπουδαίο έργο των εθελοντών του Ε.Ε.Σ οι οποίοι βρίσκονται δίπλα στους συνανθρώπους μας που χρειάζονται υποστήριξη, προσφέροντας βοήθεια.

Σε συνέχεια της δράσης, την Πέμπτη 14/12/23 μέλη της σχολικής κοινότητας παρακολούθησαν τεχνικές στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (AED), μια πολύτιμη συσκευή που διαθέτει ήδη το 5ο ΓΕΛ Λαμίας.

Σκοπός των παραπάνω δράσεων ήταν η ευαισθητοποίηση όλης της μαθητικής κοινότητας γύρω από Βασικές γνώσεις Πρώτων Βοηθειών καθώς και η απόκτηση δεξιοτήτων στο να εφαρμόζουν τη Βασική Υποστήριξη Ζωής.

Η Διεύθυνση του 5ου ΓΕΛ Λαμίας και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ευχαριστούν θερμά το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Λαμίας για την συνεργασία, την Εισηγήτρια Νοσηλεύτρια - Εκπαιδεύτρια καθώς και όλη την ομάδα των εθελοντών που συμμετείχαν στην δράση.

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση