Φθιώτιδα: Φρέσκο χιόνι εν αναμονή δύο νέων κυμάτων κακοκαιρίας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2024 11:08 Φθιώτιδα: Φρέσκο χιόνι εν αναμονή δύο νέων κυμάτων κακοκαιρίας

Πολύ νερό το Σαββατοκύριακο στις παραπαρνάσσιες περιοχές…

Με φρέσκο χιόνι στην Οίτη ξεκίνησε η νέα εβδομάδα στην κοιλάδα του Σπερχειού.

Το ότι χιόνισε στην Οίτη και στα άλλα βουνά σε υψόμετρο πάνω από 1.700 μέτρα, ασφαλώς και δεν αποτελεί είδηση για Ιανουάριο μήνα! Απλά επιβεβαιώνει τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για σημαντική πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες.

Πριν δούμε όμως τις προβλέψεις για τις επόμενες ημέρες να δούμε τι μας άφησε το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει η Αμφίκλεια δέχτηκε πολύ νερό το Σαββατοκύριακο (όπως κι άλλες περιοχές της Φθιώτιδας) με φοβερή ραγδαιότητα και βρέθηκε μαζί με το Λιβάδι Παρνασσού στον πίνακα με τα πιο σημαντικά ύψη βροχής, όπως τα κατέγραψαν οι αυτόματοι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Ο ανωτέρω πίνακας δεν περιλαμβάνει ωστόσο την καταιγίδα που σημειώθηκε το Σαββατόβραδο ξημερώνοντας Κυριακή, που «πότισε» την περιοχή με περισσότερα από  27 χιλιοστά βροχής ή 27 τόνους ανά στρέμμα (σύνολο από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 62,6 mm).

Έρχεται κρύο

Ως προς τις προβλέψεις τώρα, η Τρίτη 9 Ιανουαρίου θα είναι μια βροχερή ημέρα, ωστόσο το νέο κύμα σηματοδοτεί τη σταδιακή περαιτέρω μείωση των θερμοκρασιών, που ακόμη και στη Λαμία, προβλέπεται την Τετάρτη (10/1) το πρωί γύρω στους μηδέν βαθμούς!

Θα ακολουθήσει μια μικρή ανάπαυλα φαινομένων και αναμένεται χειρότερο κύμα στο τέλος της εβδομάδας. Ειδικότερα από την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου και ειδικά το Σαββατοκύριακο, αναμένονται βροχές αλλά και χιόνια, όχι μόνο στα ορεινά, της κεντρικής Ελλάδας. Η θερμοκρασία θα «κατρακυλήσει» ακόμη και στα πεδινά κάτω από το μηδέν, ειδικά την Κυριακή (14/1) το πρωί. Για τη διάρκεια αλλά και την ένταση της νέας κακοκαιρίας ακόμη δεν είναι ασφαλείς οι προβλέψεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση