Στον Στουπή ο Γιάννης Σαρακιώτης με εκπροσώπους κτηνοτρόφων

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016 08:53 Στον Στουπή ο Γιάννης Σαρακιώτης με εκπροσώπους κτηνοτρόφων

Συνάντηση του Βουλευτή του Ν. Φθιώτιδος Ιωάννη Σαρακιώτη με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Νικόλαο Στουπή και εκπροσώπους κρεατοπαραγωγών-αγελαδοτρόφων του Ν. Φθιώτιδος και όμορων νομών για ενημέρωσή τους επί του ασφαλιστικού, του φορολογικού και λοιπών θεμάτων ενδιαφέροντος του κλάδου.

            Την Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του Νομού Φθιώτιδος κ. Ιωάννης Σαρακιώτης είχε συνάντηση εργασίας με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Νικόλαο Στουπή και εκπροσώπους κρεατοπαραγωγών-αγελαδοτρόφων του Νομού Φθιώτιδος και όμορων νομών. Οι αγελαδοτρόφοι εκπροσωπήθηκαν στη σύσκεψη από τους κ.κ. Κων/νο Ντζιό και Γεώργιο Μπαλλή, Πρόεδρο και Μέλος, αντίστοιχα,  του Συλλόγου Κρεατοπαραγωγών-Αγελαδοτρόφων Ελευθέρας Βοσκής Ν. Φθιώτιδος και όμορων νομών "Η Φθιώτιδα" και από το Μέλος του Συλλόγου Κρεατοπαραγωγών-Αγελαδοτρόφων Ανάβρας Ν. Μαγνησίας Ευστάθιο Παπαδημουλά.

           Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη για τα σχεδιαζόμενα ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα που αφορούν τον κλάδο των κτηνοτρόφων, ενώ οι εκπρόσωποι των κρεατοπαραγωγών-αγελαδοτρόφων εξέθεσαν σειρά παγίων αιτημάτων τους που αφορούν κυρίως το κόστος παραγωγής, τη νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων, τη δίκαιη κατανομή των βοσκοτόπων και τον ορθότερος διαχωρισμός τους εντός της ίδιας περιφερειακής ενότητας, αλλά και την επάνδρωση των κτηνιατρείων με κτηνιάτρους και διοικητικό προσωπικό σε περιοχές με αυξημένη συγκέντρωση κτηνοτροφικού αντικειμένου.

           Ο κ. Νικόλαος Στουπής δεσμεύθηκε ότι θα μεταφέρει τις θέσεις και τα αιτήματα των εκπροσώπων του κτηνοτροφικού τομέα στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για περαιτέρω εκτίμηση και επεξεργασία.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση