Καύσωνας: Που θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες στη Φθιώτιδα!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016 07:25 Καύσωνας: Που θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες στη Φθιώτιδα!

Μεγάλος ο κίνδυνος πυρκαγιών το Σαββατοκύριακο και στη Φθιώτιδα...

"Καυτές" αέριες μάζες από τη βόρεια Αφρική θα εγκατασταθούν στη χώρα μας από σήμερα Παρασκευή ανεβάζοντας τη θερμοκρασία σε επίπεδα καύσωνα. Η πιο ζεστή ημέρα θα είναι το Σάββατο. 

Σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα, γενικά το τριήμερο Σάββατο-Δευτέρα ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα ζεστός, καθώς οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 42 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 37 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές. Δεν αποκλείεται ο Θεσσαλικός κάμπος να "πιάσει" ακόμη και τους 43 βαθμούς το Σάββατο!

Όσον αφορά τους ανέμους, την Παρασκευή θα είναι μεταβλητοί ασθενείς 3-4 μποφόρ με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο (Δωδεκάνησα, Καρπάθιο πέλαγος) όπου θα πνέουν Β-ΒΔ άνεμοι εντάσεως 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ. Το Σαββατοκύριακο και ανήμερα του Αγίου Πνεύματος θα πνέει μελτέμι στο Αιγαίο που θα φτάνει τα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Από την Κυριακή θα αρχίσει σταδιακά να υποχωρεί ο καύσωνας από βορρά προς νότο. Έτσι, την Κυριακή ο υδράργυρος θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 39-40 και τοπικά 41 βαθμούς. Νέα μικρή πτώση αναμένεται τη Δευτέρα με τη μέγιστη ωστόσο να αγγίζει κατά τόπους τους 38 βαθμούς. Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται το διήμερο Τρίτη-Τετάρτη στην ανατολική χώρα λόγω της επικράτησης μελτεμιών 5-6 μποφόρ.

Ο καιρός στην Φθιώτιδα
Το τριήμερο θα επικρατεί ηλιοφάνεια και οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ 3-4 μποφόρ με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται την Παρασκευή και το Σάββατο από 23-39 βαθμούς και τοπικά στο εσωτερικό του νομού 40 βαθμούς. Στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Από την Κυριακή θα αρχίσει σταδιακά να υποχωρεί ο καύσωνας. Έτσι, η μέγιστη θερμοκρασία την Κυριακή θα φτάσει τους 37-38 βαθμούς και τη Δευτέρα (ανήμερα του Αγίου Πνεύματος) τους 36-37 βαθμούς.

Μπορείτε να βλέπετε τη θερμοκρασία ανά πάσα ώρα και στιγμή, καθώς επίσης και Live εικόνα από τον καιρό στην πόλη της Λαμίας:  εδώ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση