«Έκαναν έγκλημα που έκοψαν τα πλατάνια στη Νέα Μαγνησία»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016 16:12 «Έκαναν έγκλημα που έκοψαν τα πλατάνια στη Νέα Μαγνησία»

Πολλές και έντονες είναι οι αντιδράσεις των κατοίκων της Νέας Μαγνησίας και όχι μόνο, για την κοπή δυο πλατάνων στην είσοδο της πόλης.

Είναι απέναντι περίπου από το "Bake House" και κόπηκαν γιατί θέλουν να φτιάξουν κόμβο ιδιωτικής επιχείρησης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο ιδιοκτήτης έκανε αίτημα στην πολεοδομία για το κόψιμο τριών πλατάνων και ύστερα από αυτοψία, αποφάσισαν να κόψουν τα δυο.

Η ενέργεια αυτή ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων αφού πολλοί πιστεύουν ότι θα μπορούσε να βρεθεί κάποια άλλη λύση, που να εξυπηρετεί και τον ιδιοκτήτη, αλλά και να διατηρηθούν τα ιστορικά αυτά πλατάνια, που κοσμούσαν την Νέα Μαγνησία και την ανατολική είσοδο της Λαμίας.

«Έγινε ένα έγκλημα στη Νέα Μαγνησία Λαμίας ...... που ακούστηκε το 2016 να κόβουν πλατάνια 100 χρόνων για να κάνουν είσοδο σε μαγαζί ...», μας γράφει μια αναγνώστρια.

«Τα πλατάνια αυτά είναι στο σημείο αυτό πριν έρθουν ακόμα οι πρόσφυγες της Μικράς Ασίας να εγκατασταθούν στη Νέα Μαγνησία. Είναι ιστορικά μνημεία δεν τα κόβεις έτσι. Γι  αυτό και η φύση μας τιμωρεί. Έτσι έκαναν και με τον Ξηριά. Τον μπάζωσαν και τον καταπάσησαν...», γράφει άλλος κάτοικος της περιοχής.

«Εγκληματική ενέργεια. Απαράδεκτοι όσοι μπορούσαν και δεν το σταμάτησαν...», σημειώνει καποιος άλλος.


Προσαρμοσμένη αναζήτηση