Ο Τσίπρας φέρνει μαγνητικό - αξονικό στο ΓΝ Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017 07:24 Ο Τσίπρας φέρνει μαγνητικό - αξονικό στο ΓΝ Λαμίας

Έρχεται φορτωμένος με «δώρα» στη Λαμία ο πρωθυπουργός...

Στη Λαμία θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για το περιφερειακό συνέδριο και το κομματικό επιτελείο του, στρώνει το έδαφος με εξαγγελίες - δώρα που ακουμπάνε ευαίσθητες χορδές της τοπικής κοινωνίας.

Ένα από αυτά το Νοσοκομείο Λαμίας που το τελευταίο διάστημα από το τρίτο μεγαλύτερο της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κατάντησε απλό διακομιστικό κέντρο αφού για μεγάλο διάστημα ο παλαιός αξονικός τομογράφος έμεινε εκτός λειτουργίας.

Έτσι μετά τις ενέργειες που έγιναν σε τοπικό επίπεδο για την επίσπευση των διαδικασιών και την προμήθεια νέου σύγχρονου αξονικού τομογράφου 32 τομών, στην βαλίτσα του κ. Τσίπρα για το ταξίδι του στη Λαμία έρχεται και ο επίσης απαραίτητος μαγνητικός τομογράφος προϋπολογισμού 900.000 ευρώ, σύμφωνα με την έγκριση σκοπιμότητας του ΓΝ Λαμίας!

Το συγκεκριμένο έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μέσω του υπουργείου και δεν χωρεί συζήτηση για τη σπουδαιότητά του όχι μόνο σε επίπεδο νομού αλλά και περιφερειακά.

Οι πληροφορίες μας θέλουν η πρώτη συζήτηση να έγινε σε επίπεδο υπουργείου τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα και μόλις στο συμβούλιο της Παρασκευής (21/7) το ΔΣ του Νοσοκομείου προχώρησε σε ομόφωνη απόφαση για την προώθηση της σχετικής έγκρισης σκοπιμότητας, μέσω 5ης ΥΠΕ, στο Τμήμα Βιοϊατρικής Τεχνολογίας του Υπουργείου Υγείας.

Δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι για το Νοσοκομείο Λαμίας επίσης ευαίσθητο θέμα είναι η εύρυθμη λειτουργία του, κάτι που έχει να κάνει με την πρόσληψη ιατρικού - κυρίως - αλλά και νοσηλευτικού ή βοηθητικού προσωπικού.

Εκτός λοιπόν από τις θέσεις που είχε διαμηνύσει πρόσφατα ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης  με τις προκηρύξεις του 2016 και τις συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, το ΓΝ Λαμίας ζητεί επιπλέον την προκήρυξη μίας θέσης Αιματολογίας ή Ιατρικής Βιοπαθολογίας ή Παθολογίας για το Τμήμα Αιμοδοσίας και μίας θέσης Ορθοπαδικής, που μένουν κενές λόγω συνταξιοδότησης.

Αν και τα παραπάνω αποτελούν κάτι παραπάνω από αισιόδοξα μηνύματα για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Λαμίας εντούτοις το σημαντικότερο είναι να αποδειχθούν στην πράξη, καθώς επί μία διετία τόσο για τον εκσυγχρονισμό του ιατρικού εξοπλισμού, όσο και για τις προσλήψεις οι εξαγγελίες έμειναν στα λόγια.

Ίδωμεν…

Προσαρμοσμένη αναζήτηση