Σταϊκούρας: Κομματικά παιχνίδια αντί για σοβαρό διάλογο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017 11:56 Σταϊκούρας: Κομματικά παιχνίδια αντί για σοβαρό διάλογο

Για «παίγνια» που αποσταθεροποιούν την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, κάνει λόγο σε δήλωσή του ο βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα.

Ο κ. Σταϊκούρας κατηγορεί τον «Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ»  για ασαφείς στόχους και οδικό χάρτη στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Μάλιστα υποστηρίζει ότι «με τους χειρισμούς του, προκαλεί μόνο σύγχυση και ειδικά στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με εμφανή και αφανή ‘’παίγνια’’ την αποσταθεροποιεί».

«Η Κυβέρνηση ενώ, επί τρία περίπου χρόνια, ακύρωσε ή δεν προχώρησε όσα είχαν αποφασισθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση (τρία τμήματα ερευνών και το δίκτυο καινοτομίας Κεντρικής Ελλάδας με έδρα στη Λαμία, υποδομές για Σχολή Θετικών Επιστημών κ.ά.), χωρίς να προσθέσει τίποτα, τώρα, στην έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς, διαχέει ή αφήνει να διακινούνται διάφορα πρόχειρα σενάρια», σημειώνει επίσης ο βουλευτής της ΝΔ και ζητεί από τον υπουργό ή να διαψεύσει τα σενάρια ως ανυπόστατα ή να καταθέσει με ευθύνη το σχεδιασμό του Υπουργείου για τη χώρα και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ώστε να διεξαχθεί συντεταγμένα υπεύθυνος διάλογος.

Και ο κ. Σταϊκούρας καταλήγει: «Η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για τη χώρα και την περιοχή μας και κανένας δεν επιτρέπεται να παίζει ‘’κομματικά παιχνίδια’’ με αυτή».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση