Φθάνει στην Καρδίτσα το άγαλμα του Καραϊσκάκη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017 20:22 Φθάνει στην Καρδίτσα το άγαλμα του Καραϊσκάκη

Στην Καρδίτσα και συγκεκριμένα στην κεντρική πλατεία, για να τοποθετηθεί στο υπό κατασκευή βάθρο, φτάνει ο έφιππος ανδριάντας του Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του KarditsaLive.Net, το εντυπωσιακό άγαλμα, το μεγαλύτερο του είδους του στην Ελλάδα θα βρίσκεται στον τελικό προορισμό του το απόγευμα της Τετάρτης (20/9), εφόσον δεν προκύψει κάτι που θα αλλάξει τον προγραμματισμό. 

Συγκεκριμένα η άφιξη του οχήματος που θα το μεταφέρει υπολογίζεται τις πρώτες απογευματινές ώρες και από εκεί και πέρα θα αξιολογηθεί αν θα τοποθετηθεί αυθημερόν στο βάθρο ή θα χρειαστεί να γίνει το εγχείρημα την επομένη με περισσότερη χρόνο διαθέσιμο για την προσπάθεια που δεν είναι και η πλέον εύκολη.

Θυμίζουμε ότι ο ανδριάντας του εκ του νομού Καρδίτσας καταγόμενου ήρωα θα τοποθετηθεί στο βάθρο που εδώ και ένα μήνα περίπου κατασκευάζεται στην πλευρά της πλατείας προς την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το συνολικό έργο θα είναι έτοιμο καθώς απαιτείται το «ντύσιμο» του βάθρου ώστε και αυτό να πάρει την τελική του μορφή. 

Οι συγκεκριμένες εργασίες θα ξεκινήσουν μετά την τοποθέτηση του ανδριάντα με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Νοέμβριο. Τότε θα είναι και τα πάντα έτοιμα για την αποκάλυψη του σημαντικού έργου που θα κοσμεί από κει και πέρα την κεντρική πλατεία της πόλης.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση