Καλά νέα για την Ογκολογική του ΓΝ Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2017 08:36 Καλά νέα για την Ογκολογική του ΓΝ Λαμίας

 Τα είπαν στην 5η ΥΠΕ για τους προϋπολογισμούς – Οι τελευταίες εξελίξεις για το Ογκολογικό και το Αναισθησιολογικό Τμήμα.

Συνάντηση Διοικητών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (6/12) στην έδρα της 5ης ΥΠΕ, στη Λάρισα, όπου συζητήθηκαν οι προϋπολογισμοί του 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα νούμερα παραμένουν ίδια και το πραγματικό ποσό για το γενικό Νοσοκομείο Λαμίας θα κινηθεί λίγο πάνω από τα 13 εκατομμύρια.

Συνολικά ο προϋπολογισμός της 5ης ΥΠΕ κινείται στα 125.250.000 ευρώ με τις απαραίτητες προσθήκες που θα προβλεφθούν στις αναμορφώσεις.

Με το συγκεκριμένο σχέδιο ως μπούσουλα, συνεδριάζει το μεσημέρι της Πέμπτης (7/12) το ΔΣ του Νοσοκομείου Λαμίας, όπου εκτός των δεκάδων θεμάτων που βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα τόσο της λειτουργίας του Ογκολογικού Τμήματος, όσο κι αυτό του Αναισθησιολογικού που έχει βάλει στον πάγο δεκάδες τακτικά χειρουργεία.

Αναφορικά με το θέμα του Ογκολόγου, η παρέμβαση του Υπεάρχη Νέστωρα Αντωνίου, που φιλοξενήσαμε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα κάνει λόγο για μετακίνηση Ιατρού Παθολόγου – Ογκολόγου από άλλο Νοσοκομείο της Περιφέρειας, για κάποιες μέρες την βδομάδα και μέχρι να τελεσφορήσει κάποια από τις προσλήψεις (μπλοκάκι – επικουρικού – μόνιμου). Η συζήτηση είναι για τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα και οι πληροφορίες μας λένε ότι αυτό μπορεί να το δούμε πολύ σύντομα.

Στο Τμήμα Αναισθησιολογίας τώρα που υποστηρίζει εκτός των άλλων μια μεγάλη Χειρουργική Κλινική με 44 κλίνες, ο Δεκέμβριος θα εξελιχθεί με 11 «δανεικές» εφημερίες και συνολικά 13 (!) γιατρούς που επιστρατεύονται από 6 Νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ και συγκεκριμένα από τα δύο της Λάρισας, το Νοσοκομείο Βόλου, Τρικάλων, Χαλκίδας και Άμφισσας.

Το πρόβλημα με τη λίστα των χειρουργείων που είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο και στη σελίδα του Νοσοκομείου αποτυπώνει το μέγεθος του προβλήματος, που ως ένα σημείο θα λυθεί εκ των έσω με καλύτερο προγραμματισμό των εναπομεινάντων ιατρών και πολύ κατανόηση, εωσότου και εδώ δοθεί λύση μέσω διαπραγμάτευσης με εξωτερικούς ιατρούς.

Ο παρακάτω πίνακας είναι ενδεικτικός της καθυστέρησης που παρατηρείται σε προγραμματισμένα χειρουργεία:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση