Φθιώτιδα: Θα χιονίζει μέχρι το βράδυ - Τι θα κάνει αύριο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017 16:31 Φθιώτιδα: Θα χιονίζει μέχρι το βράδυ - Τι θα κάνει αύριο

Η χιονόπτωση στη Λαμία και τη Φθιώτιδα θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες - Που θα πέσουν χιόνια αύριο στη Φθιώτιδα.

Ο χιονιάς θα επιμεινει τόσο στη Λαμία, καθως επίσης και σε άλλες περιοχές της Φθιωτιδας και της Στερεάς.

Λόγω του δυνατού εγκλωβισμού ψύχους στη βόρεια Φθιώτιδα, τα χιόνια κατάφεραν να κατέβουν αρκετά χαμηλά μέχρι και τη Λαμία.

Αντίθετα στα νοτιότερα τμήματα του νομού (π.χ. Λευκοχώρι, Αμφίκλεια, Πολύδροσο Φωκίδας) η θερμοκρασία έχει παρουσιάσει μικρή άνοδο και σε κάποιες ημιορεινές περιοχές το έχει γυρίσει σε χιονόνερο, δηλαδή εκεί τα χιόνια σταδιακά περιορίζονται σε μεγαλύτερα υψόμετρα.

Στα λευκά η Λαμία

Στις βόρειες περιοχές της Λαμίας το έχει στρώσει κανονικά από το πρωί, ενώ τις απογευματινοβραδινές ώρες δεν αποκλείεται να το στρώσει και μέσα στο κέντρο της πόλης.

Όσον αφορά τη συνέχεια για σήμερα, το ίδιο σκηνικό του καιρού αναμένεται να συνεχιστεί στη βόρεια Φθιώτιδα μέχρι αργά το βράδυ, δηλαδή ασθενείς χιονοπτώσεις στα πεδινά και χιονόστρωση από τα 200μ. Ειδικότερα, στην πόλη της Λαμίας, τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν.

Αύριο Παρασκευή, σύμφωνα με τον συνεργάτη μας Κώστα Λούτα, θα έχουμε ασθενείς γενικά χιονοπτώσεις, οι οποίες όμως στη νότια Φθιώτιδα θα είναι πιο αξιόλογες (προς Μαρτίνο).

Τα χιόνια στη βόρεια Φθιώτιδα θα σταματήσουν προς το απόγευμα, αλλά στη νότια Φθιώτιδα θα συνεχιστούν μέχρι τα μεσάνυχτα. Επομένως, αύριο Παρασκευή τα χιόνια ουσιαστικά θα αφορούν τα νότια τμήματα του νομού, όπου μπορεί να εμφανιστούν προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ειδικά στην περιοχή του Μαρτίνου.

Το Σαββατοκύριακο, όπως έχουμε ήδη αναρτήσει, θα έχουμε ήλιο με δόντια. Το Σάββατο θα έχει τσουχτερό κρύο αλλά την Κυριακή θα ζεστάνει κάπως.

Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη (25-27 του μηνός) λιακάδα και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση