Συμμετέχουν στην Πανεργατική απεργία οι Εμποροϋπάλληλοι Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 09:12 Συμμετέχουν στην Πανεργατική απεργία οι Εμποροϋπάλληλοι Φθιώτιδας

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Φθιώτιδας, συμμετέχει στην Πανεργατική απεργία που κήρυξε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φθιώτιδας και άλλα Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018.

«Δεν ‘’τρώμε’’ το παραμύθι της δίκαιης ανάπτυξης, δεν θα ζήσουμε με τα ψίχουλα που μας πετάνε», αναφέρουν στην ανακοίνωσή του το Σωματείο που καλεί σε νέα απεργία την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, πρώτη Κυριακή από τις θεσμοθετημένες για ανοικτά μαγαζιά.

Ζητούν:

• Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.

• Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. – Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.

• Να σταματήσει η διαρκής φοροληστεία, να καταργηθούν ο ΕΝΦΙΑ και τα κάθε είδους χαράτσια.

• Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές.

• Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.

• Να μην περάσουν οι αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων, τις εργατικές διεκδικήσεις.

• Να δυναμώσουμε τους αγώνες ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους

• Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των ΝΑΤΟϊκών πολεμικών σχεδιασμών. Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας.

Σημειώνουμε ότι απόψε (12/1) στις 18:30 το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας έχει καλέσει σε απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Πάρκου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση