Λαμία: Τόνοι παλαιών βιβλίων δόθηκαν για ανακύκλωση

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018 08:16 Λαμία: Τόνοι παλαιών βιβλίων δόθηκαν για ανακύκλωση

Ο Δήμος Λαμιέων σε συνεργασία με τον Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) - ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ, φορέα του Υπουργείου Παιδείας, συμμετείχε στο πρόγραμμα «Το χαρτί του Μέλλοντός μας – Ανακύκλωση Χαρτιού στα Σχολεία».

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την λήξη της σχολικής χρονιάς του περασμένου έτους και συμμετείχαν συνολικά 27 σχολεία και 5055 μαθητές του Δήμου Λαμιέων. Πιο συγκεκριμένα, συμμετείχαν 15 Δημοτικά με 2.384 μαθητές, 8 Γυμνάσια με 1880 μαθητές και 4 Λύκεια με 791 μαθητές. Η συνολική ποσότητα ανακυκλώσιμων σχολικών βιβλίων που συγκεντρώθηκε ανήλθε σε 7.370 kgr.

Τα συγκεντρωμένα σχολικά βιβλία πωλήθηκαν προς ανακύκλωση και τα έσοδα θα επιστραφούν ανταποδοτικά στα σχολεία ως χαρτί φωτοτυπικού για τις ανάγκες λειτουργίας τους. Τις επόμενες ημέρες ξεκινά από τον Δήμο Λαμιέων η διανομή 469 πακέτων χαρτιού φωτοτυπικού, των 500 φύλλων το καθένα, στα 27 σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα αναλογικά, με βάση την αντίστοιχη συγκέντρωση ανακυκλώσιμων σχολικών βιβλίων.

Ο Δήμος Λαμιέων θα συνεχίσει και την τρέχουσα χρονιά το πρόγραμμα ανακύκλωσης σχολικών βιβλίων διευρύνοντας παράλληλα τις δράσεις ανακύκλωσης με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών και των πολιτών και την ανάκτηση πολύτιμων υλικών, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του περιβάλλοντος.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση