Μπαράζ συνεδριάσεων στο Δήμο Μακρακώμης

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018 23:13 Μπαράζ συνεδριάσεων στο Δήμο Μακρακώμης

Από Οικονομική σε Οικονομική στο Δήμο Μακρακώμης και χωρίς ακόμη να έχει περάσει ο απαραίτητος για τη λειτουργία του προϋπολογισμός!

Πριν δύο ημέρες γράφαμε για την κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής προκειμένου να υποβληθεί άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός και το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δράσης για το 2018.

Τελικά η συνεδρίαση της περασμένη Τρίτης (23/1) έγινε χωρίς να έχει ειδοποιηθεί η αντιπολίτευση και επειδή αυτό σημαίνει ακύρωση από την Αποκεντρωμένη, επαναλήφθηκε «στο φτερό» την Πέμπτη (25/1). Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι πριν καλά – καλά βγει η δεύτερη κατεπείγουσα πρόσκληση της Οικονομικής, είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου νέα πρόσκληση για συνεδρίαση στις 29 Ιανουαρίου 2018 ημέρα Δευτέρα και ώρα 10.00΄ π.μ. με τα παρακάτω θέματα:

1. ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ Κ. Α. ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018.

2. ΕΓΚΡΙΣΗ 2ου ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΘΕΟΜΗΝΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ ( Δ.Ε. ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ )»

3. ΕΓΚΡΙΣΗ 2ου ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΑΛΑΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ»

Όπως φαίνεται και από την ημερήσια διάταξη, υπάρχει θέμα δέσμευσης ποσού σε προϋπολογισμό που δεν έχει έρθει καν στο Δημοτικό Συμβούλιο (δε συζητάμε για έγκρισή του από τον ελεγκτή νομιμότητας). Και αν για κάποιους η υπερψήφισή του από το ΔΣ αποτελεί τυπική διαδικασία, θυμίζουμε ότι μόλις τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου αναβλήθηκαν δύο συνεδριάσεις του λόγω μη απαρτίας, καθώς παραβρέθηκαν μόλις εννέα σύμβουλοι!

Προσαρμοσμένη αναζήτηση