Βασικές διατάξεις για την Ασφάλεια και Υγιεινή των τροφίμων

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018 10:35 Βασικές διατάξεις για την Ασφάλεια και Υγιεινή των τροφίμων

Ο εκπαιδευτής του ΕΦΕΤ, Δρ. Ιωάννης Πασιάς στην ημερίδα που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Φθιώτιδας...

Ενημερωτική εκδήλωση για την : «Ασφάλεια και υγιεινή τροφίμων & ποτών – Αγορανομικές διατάξεις σχετικά με επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος», διοργάνωσε το απόγευμα της Τετάρτης (21/3) το Επιμελητήριο Φθιώτιδας.

Εισηγητής της εκδήλωσης ήταν ο διδάκτωρ Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και εκπαιδευτής του ΕΦΕΤ, Ιωάννης Πασιάς.

Ο κος Πασιάς αναφέρθηκε διεξοδικά και αναλυτικά στους υγειονομικούς όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας των επιχειρήσεων τροφίμων/ποτών, οι οποίοι άλλαξαν πρόσφατα σύμφωνα με το ΦΕΚ Β' 2161/23.6.2017.

Τόνισε επίσης ότι τα καταστήματα αυτά αποτελούν έναν σημαντικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας. Η λειτουργία τους παρουσιάζει ενδιαφέρον από πολλές απόψεις αλλά πρωτίστως λόγω των κινδύνων που μπορεί να παρουσιάσει για τη δημόσια υγεία.

Πρόκειται συνεπώς για έναν κλάδο ζωτικής σημασίας της οικονομίας μας, ιδίως για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, την απασχόληση και σε πολλές περιπτώσεις τον τουρισμό.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις αγορανομικές διατάξεις που χρειάζεται να ακολουθήσουν οι επιχειρήσεις προκειμένου να είναι σύννομες σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, καθώς και στα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν προκειμένου να ξεχωρίσουν προσφέροντας πιστοποιημένες υπηρεσίες και προϊόντα ανώτερης ποιότητας.

Σύντομο χαιρετισμό στην ημερίδα απηύθυνε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θανάσης Κυρίτσης, τονίζοντας τη μείζονα σημασία να έχουμε καλές επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος που να τηρούν όμως απαρέγκλιτα τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση