Η Στυλίδα και η Φθιώτιδα αποχαιρέτησαν τον Αργύρη Πετρή

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018 22:24 Η Στυλίδα και η Φθιώτιδα αποχαιρέτησαν τον Αργύρη Πετρή

Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Νικόλαου, παρουσία επισήμων και πολλών ευσεβών χριστιανών, εψάλη  στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Στυλίδας η Εξόδιος Ακολουθία του Αργύρη Πετρή. Μεγάλου ευεργέτη τόσο για την εκκλησία της Φθιώτιδας, όσο και για τον Δήμο Στυλίδας.

Ο θάνατος του Αργύρη Πετρή συνέπεσε με την Αναστάσιμη Εβδομάδα και για αυτό στο λόγο του ο Ποιμενάρχης μας χρησιμοποίησε τη λέξη χαρμολύπη, καθώς όπως είπε «αισθανόμαστε μια γλυκιά χαρά, καθώς ο Αναστάς Κύριος βρήκε την καταλληλότερη στιγμή να επιβραβεύσει τον ενάρετο, φιλάνθρωπο, δίκαιο και ευσεβή Αργύρη Πετρή. Αλλά έχουμε και λύπη, ανθρωπίνως, διότι φεύγει από κοντά μας, διότι θα στερηθούμε της εποικοδομητικής παρουσίας του, διότι θα τον δούμε ξανά εις την Κοινήν Ανάστασιν».

Συγκινητικά τα λόγια όσων μίλησαν για τον χαρακτήρα και κυρίως το έργο του εκλιπόντος.

Η ταφή του μακαριστού Αργύρη Πετρή, πραγματοποιήθηκε στον περίβολο του Γηροκομείου Στυλίδας, έμπροσθεν του οικοπέδου που θα ανεγερθεί ο Ναός προς τιμήν της Αγίας Ερμιόνης.

Τέλος στην τραπεζαρία του Ιδρύματος προσεφέρθη καφές και κέρασμα προς όλους τους παρισταμένους στη μνήμη του Μεγάλου Ευεργέτη της πόλης της Στυλίδας και της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας, Αργύρη Πετρή.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση