Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Εθνική Τράπεζα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018 08:57 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Εθνική Τράπεζα

Τα λεφτά από τα ταμεία τους, διεκδικούν πίσω οι συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας, καταγγέλλοντας τον Διευθύνοντα Σύμβουλο ότι τα χρησιμοποίησε για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και την ανακεφαλοποίηση.

Η υπόθεση θα εξελιχθεί στα Ελληνικά δικαστήρια, ωστόσο σε ένδειξη διαμαρτυρίας προβαίνουν σε διάφορες ενέργειες, όπως οι συγκεντρώσεις έξω από την τράπεζα.

Σήμερα Πέμπτη 19 Απριλίου, συνταξιούχοι του Νομαρχιακού Παραρτήματος Φθιώτιδας της ΕΤΕ θα βρεθούν στις 9:30 πμ έξω από το Κατάστημα της Τράπεζας στην πλατεία Ελευθερίας.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση:

«Κύριοι,

Σας γνωρίζουμε ότι αύριο Πέμπτη, 19/4/2018, και ώρα 9.30πμ θα πραγματοποιηθεί , συγκέντρωση-διαμαρτυρία, μπροστά από την Εθνική Τράπεζα-Κεντρικό κατ/μα-Πλ. Πάρκου, για την αυθαίρετη διακοπή της επικουρικής μας σύνταξης από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της τράπεζας κ.Φραγκιαδάκη.

Η διαμαρτυρία αυτή είναι συνέχεια άλλων που έχουμε πραγματοποιήσει τους τελευταίους μήνες. Σημειωτέον ότι η επικούρησή μας έχει διακοπεί από τον Δεκέμβριο 2017, δημιουργώντας στους συνταξιούχους της Εθνικής τεράστια οικονομικά προβλήματα. Καθώς μας θεωρούσανε τα ρετιρέ των υπαλλήλων, είχανε την εντύπωση οτι τα χρήματα αυτά μας τα χάριζε η τράπεζα.

Φυσικά η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.

Τα χρήματα της επικούρησης τα οποία παίρναμε προέρχονταν από τις μεγάλες κρατήσεις τις οποίες ανελλιπώς καταβάλαμε ώστε να μπορούμε με την συνταξιοδότηση να έχουμε ένα αξιοπρεπές ποσό, ως συμπλήρωμα της συνταξης.

Δυστυχώς ο κ. Φραγκιαδάκης επικαλούμενος οικονομικές δυσκολίες της τράπεζας, τα χρήματα του λογ/σμού τα χρησιμοποίησε για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την ανακεφαλαιοποίηση, με αποτέλεσμα σήμερα ο λογαριασμός να είναι ελλειματικός, και η τράπεζα να αρνείται να καταβάλει την συμμετοχή της όπως έχει υποχρέωση.

Φυσικά η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια , μέχρι την τελική δικαίωσή μας».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση