Πάει παντού εκτός Λαμίας!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 30 Ιουνίου 2018 13:08 Πάει παντού εκτός Λαμίας!

Μετά τα Ψαχνά στη Λάρισα ο Γαβρόγλου…

Μπορεί ως ένα σημείο η στάση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, απέναντι στην πρόταση των φορέων της Στερεάς Ελλάδας, να είναι δικαιολογημένη, καθώς η «εμμονή» για ίδρυση Πανεπιστημίου στην περιοχή μας να τους χαλάει τα σχέδια για κατάργηση του μοναδικού Ανώτατου Ιδρύματος, ωστόσο κάποια πράγματα καταντούν προκλητικά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερίας» ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου, αποδέχτηκε πρόσκληση του Δήμαρχου Λάρισας, Απόστολου Καλογιάννη να επισκεφθεί τη Θεσσαλική πρωτεύουσα ενόψει της κατάθεσης του σχεδίου για την απορρόφηση των ΤΕΙ Θεσσαλίας – Στερεάς από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Μάλιστα το περιεχόμενο της συζήτησης έχει να κάνει με τις «διορθώσεις στρεβλώσεων» και για «τμήματα που θα δώσουν μεγαλύτερη δυναμική σε  ένα ισχυρό Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας», που θα έχουν βέβαια έδρα τη Λάρισα.

Όλα τα παραπάνω είναι εξόχως προκλητικά έναντι της Στερεάς Ελλάδας και ειδικότερα της Λαμίας που αν και έδρα της Περιφέρειας καταντά ο φτωχός συγγενής όμορων Περιφερειών και Δήμων, ενώ ο κ. Γαβρόγλου έχει αποφύγει να την επισκεφτεί χωρίς μάλιστα καθόλου διακριτικότητα.

Βέβαια όποιος προσδοκά επίσκεψη Γαβρόγλου στη Λαμία, μετά και τους χαρακτηρισμούς Σταυρογιάννη και Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων, σίγουρα ονειρεύεται, ωστόσο ειδικά για την Περιφέρεια δεν πιστεύουμε ότι θα είχε να προσφέρει κάτι η παρουσία του υπουργού στη Φθιωτική πρωτεύουσα, καθώς δεν υπάρχει κάποια ελπίδα από την παρούσα ηγεσία να προταθεί κάτι καλύτερο.

Μοναδική ίσως διέξοδος είναι να μην προχωρήσει η συγχώνευση για το κομμάτι της Λαμίας στην παρούσα φάση, δέσμευση που έχει αναλάβει ο υπουργός «σε περίπτωση που το σχέδιο δεν γίνει αποδεκτό από την τοπική κοινωνία».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση