Τι απαντά η ΕΡΓΟΣΕ στον Σταϊκούρα για τις πλημμύρες στη Στίρφακα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018 12:27 Τι απαντά η ΕΡΓΟΣΕ στον Σταϊκούρα για τις πλημμύρες στη Στίρφακα

Τι επισημαίνει ο βουλευτής…

Στην ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας στις 29 Ιουνίου 2018 προς τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, σχετικά με πλημμυρικά φαινόμενα με φερτά υλικά που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια η Τοπική Κοινότητα «Στίρφακα» του Δήμου Λαμιέων, απάντησε – δια μέσω του Υπουργείου – η ΕΡΓΟΣΕ που είναι υπεύθυνη για τη σύμβαση του έργου που διεξάγεται για τη σιδηροδρομική γραμμή στην περιοχή.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο έχει γνώση του προβλήματος και ότι σύντομα θα οριστικοποιήσει μελέτη για δημιουργία λεκάνης παρακράτησης φερτών υλικών στην περιοχή.

«Δεν μας ενημέρωσε ωστόσο», επισημαίνει ο κ. Σταϊκούρας, «αν κατά την εκτέλεση του έργου, υπήρξε πρόνοια ώστε να αποτρέπονται πλημμυρικά φαινόμενα προς την Τοπική Κοινότητα ή αν ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες πως οι παρεμβάσεις τους είναι σημαντικές και είναι πιθανό να επιφέρουν πλημμυρικά φαινόμενα με φερτά υλικά».

Και η δήλωση του βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ καταλήγει: «Αναμένουμε, έστω και τώρα, το Υπουργείο και οι Υπηρεσίες του να τηρήσουν τη δέσμευση που προκύπτει από την Απάντησή τους, να επιταχύνουν τις διαδικασίες και να λάβουν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας ‘’Στίρφακα’’ να μην έρθουν εκ νέου αντιμέτωποι με δυσάρεστες και επικίνδυνες καταστάσεις για τους ίδιους και τις περιουσίες τους».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση