Μωρό γεννήθηκε με δύο λειτουργικά μόρια σε μια σπάνια ιατρική περίπτωση

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023 22:19 Μωρό γεννήθηκε με δύο λειτουργικά μόρια σε μια σπάνια ιατρική περίπτωση

Μια σπάνια ιατρική περίπτωση που ονομάζεται διφαλλία κλήθηκαν να μελετήσουν γιατροί στο Πακιστάν.

Ένα μωρό όχι σαν όλα τα άλλα γεννήθηκε στο Πακιστάν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Daily Mail το βρέφος γεννήθηκε με δύο λειτουργικά μόρια, αλλά χωρίς πρωκτό. Πρόκειται για μια σπάνια ιατρική περίπτωση που ονομάζεται διφαλλία, όπως αναφέρει το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Surgery Case Reports.

Τα δύο μόρια δεν είναι ίδια, καθώς το ένα είναι 1 εκατοστό μεγαλύτερο. Οι γιατροί πρόσθεσαν ότι έχει μια ενιαία ουροδόχο κύστη που είναι συνδεδεμένη σε δύο ουρήθρες, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να ουρεί και από τα δύο μόρια.

Λίγο μετά τη γέννηση του μωρού, οι γονείς του παρατήρησαν αυτές τις γενετικές ανωμαλίες παρόλο που δεν υπήρχε κάποιο οικογενειακό ιστορικό της συγκεκριμένης πάθησης. Τον μετέφεραν εσπευσμένα στο Ινστιτούτο Ιατρικών Επιστημών του Πακιστάν.

Το αγοράκι πέραν της παραπάνω ανωμαλίας γεννήθηκε χωρίς πρωκτό. Για το λόγο αυτό υποβλήθηκε σε μια επέμβαση στην κάτω αριστερή πλευρά κοιλίας για να μπορεί να αφοδεύει. Μετά από δύο μέρες, το νεογέννητο πήρε εξιτήριο αλλά θα ακολουθήσουν κι άλλα χειρουργεία.

Τι είναι η διφαλλία

Η διφαλλία είναι μία γενετική κατάσταση όπου το άτομο γεννιέται με δύο μόρια. Πρόκειται για μία εξαιρετικά σπάνια πάθηση η οποία παρουσιάζεται με ποσοστό 1 στα 5-6 εκατομμύρια αγόρια. Η διφαλλία από μόνη της ως κατάσταση δεν θεωρείται επικίνδυνη όπως έχει υποστηρίξει η ιατρική επιστήμη.

Ωστόσο, μπορεί να σχετίζεται με άλλες παθήσεις που δημιουργούν ιατρικά προβλήματα. Για παράδειγμα, άτομα με διφαλλία αντιμετωπίζουν άλλα συγγενή νοσήματα, όπως προβλήματα στο πεπτικό και το ουροποιητικό σύστημα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση