Προσωπικός Γιατρός: Τα νέα δεδομένα που προκαλούν αναβρασμό στους επαγγελματίες υγείας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2023 09:13 Προσωπικός Γιατρός: Τα νέα δεδομένα που προκαλούν αναβρασμό στους επαγγελματίες υγείας

Ένα από τα σημεία που αντιδρούν οι ιατρικοί σύλλογοι είναι το οικονομικό δέλεαρ προς νέους γιατρούς που θα επιλέξουν τις ειδικότητες της παθολογίας και της γενικής ιατρικής, καθώς θεωρούν πως θα φέρει συγκρούσεις με πιο έμπειρους γιατρούς

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει στον ιατρικό κόσμο με αφορμή το προωθούμενο σχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τον Προσωπικό Γιατρό και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ). Κάποιοι σύλλογοι έχουν διατυπώσει ήδη τις αντιδράσεις τους. Οι περισσότεροι γιατροί, ωστόσο, ζητούν διευκρινίσεις για την σαφή λειτουργία του νέου πλαισίου και τον μετασχηματισμό της υπηρεσίας υπαίθρου, του λεγόμενου «αγροτικού».
 

 

Η νέα μεταρρύθμιση, άλλωστε, παρουσιάστηκε από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, σε αδρές γραμμές, ξεκαθαρίζοντας ότι όλες οι επιμέρους ρυθμίσεις θα αποσαφηνίζονται στο νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί έως το τέλος του χρόνου και, κυρίως, στις Υπουργικές Αποφάσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση