Ο καρκίνος μας αφορά όλους...

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2015 08:23 Ο καρκίνος μας αφορά όλους...

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην πρόληψη, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση. Για τους περισσότερους ανθρώπους η διάγνωση του καρκίνου είναι ένα γεγονός, το οποίο προκαλεί σοκ, θλίψη, φόβο, θυμό… Μιλώντας ανοιχτά για τη νόσο μπορούμε να βοηθηθούμε πάρα πολύ στη διαχείριση αυτών των συναισθημάτων.

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ένας στους τρεις ανθρώπους θα προσβληθεί από κάποια μορφή καρκίνου.

Οι παράγοντες κινδύνου που έχουν επιστημονικά αποδειχθεί ότι αυξάνουν τη πιθανότητα εμφάνισής του, όπως η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας, η ανθυγιεινή διατροφή, το στρες, το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ θα πρέπει να ελεγχθούν και να εξαλειφθούν.

Ο θετικός τρόπος σκέψης είναι ένα από τα σημαντικότερα όπλα. Για την καλύτερη πρόληψη είναι αναγκαία και η παρέμβαση της κυβέρνησης.

  • Μήπως η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων θα πρέπει να την προβληματίσει;
  • Μήπως η καλλιέργεια πρέπει απαραιτήτως να γίνει βιολογική;
  • Μήπως πρέπει να ληφθούν μέτρα για τη μόλυνση του νερού;
  • Μήπως πρέπει να γίνονται αυστηρότεροι έλεγχοι στις βιομηχανίες τροφίμων;
  • Μήπως η ανεργία δημιουργεί στους ανθρώπους συνεχές στρες;
  • Μήπως οι πενιχροί μισθοί  αφαιρούν από τους ανθρώπους τη δυνατότητα να τρέφονται σωστά;

Όλα αυτά τα ερωτήματα θα πρέπει να απασχολήσουν τα αντίστοιχα Υπουργεία και η κυβέρνηση να αναλάβει δράση να προστατεύσει τους πολίτες της. Αυτοί με τη σειρά τους καλούνται να στηρίζουν τους συνανθρώπους άλλοτε ως αιμοδότες και άλλοτε ως φιλάνθρωποι  δημιουργώντας σχέσεις αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας.

Είτε στη πρόληψη, είτε στη θεραπεία Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Προσαρμοσμένη αναζήτηση