Άρωμα Ισπανίας στη «Χώρα» με παράσταση Flamenco από τους Sonidos del Alma

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2019 09:22 Άρωμα Ισπανίας στη «Χώρα» με παράσταση Flamenco από τους Sonidos del Alma

Την Πέμπτη 8 Αυγούστου, οι Sonidos del Alma, στην παράσταση flamenco με τίτλο "Sal y Amor", συνδυάζουν το παραδοσιακό με το σύγχρονο στοιχείο, με ακούσματα που θα μας ταξιδέψουν στα γραφικά σοκάκια της Ισπανίας, στον Τόπο Τεχνών «Χώρα», στα Λελέικα Υπάτης.

Μία παράσταση flamenco που συνδυάζει το παραδοσιακό με το σύγχρονο στοιχείο, με ακούσματα που σε ταξιδεύουν στα γραφικά σοκάκια της Ισπανίας, και με στοιχεία που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Πρόκειται για τη σύμπραξη Ελλήνων και Ισπανών καλλιτεχνών. Το group αποτελείται από δύο χορευτές και τρεις μουσικούς (κιθάρα, φωνή, κρουστά).

Οι Sonidos del Alma: Ο Αντώνης Ανδρέου (Antonio Andreu) και η Βασιλική Τσιρώνη (Vasiliki Tsironi) στο χορό (baile) με συνοδοιπόρους στο ταξίδι τους δύο δημοφιλείς Ισπανούς μουσικούς (κιθάρα και φωνή/ guitarra y cante) και έναν Έλληνα μουσικό στα κρουστά (cajon), συνθέτουν τα χρώματα μιας flamenco μουσικοχορευτικής παράστασης, με στόχο να μεταδώσουν με ήχους, μουσική και κίνηση καταστάσεις και συναισθήματα.

Sal y Amor

Ένα «ταξίδι» στο μαγικό κόσμο του flamenco, μέσα από μια διαφορετική προσέγγιση. Δεν πρόκειται για άλλη μια βραδιά flamenco, αλλά για μια παράσταση που συνδυάζει στοιχεία σύγχρονα, ξεφεύγει από τα καθιερωμένα, πάντα όμως με όχημα το flamenco. Η επαφή, η ανάγκη για συνύπαρξη, η αγάπη, η ένταση, η αποξένωση, ο πόνος και τελικά η λύτρωση στην απόλυτη ελευθερία των επιλογών προσεγγίζονται μέσα από τις κινήσεις, τα χτυπήματα, το ρυθμό, τις χορδές, και τη φωνή. Η "αγάπη" είναι "αλμυρή", αλλά πώς αλλιώς θα μπορούσε να είναι το πιο όμορφο στη ζωή μας…"Sal y amor"….

Πρόκειται για μια μουσικοχορευτική παράσταση διάρκειας 120 λεπτών.

“Flamenco…, es una danza que puede combinar el arte y la pasión, puede ganar el corazón de todos…”

Ο Αντώνης Ανδρέου έχει κάνει μαθήματα με τους καλύτερους στην Ελλάδα flamenco χορευτές (Βασίλη Σκεπετάρη, Ελένη Γιαννοπούλου, Ηλέκτρα Χρυσάνθου). Έχει παρακολουθήσει μαθήματα στην παγκοσμίου φήμης σχολή flamenco της Μαδρίτης Amor de Dios, αλλά και σε διάφορες σχολές στη Σεβίλλη. Μένει μόνιμα στη Σεβίλλη, στην πηγή του flamenco, κάνοντας μαθήματα καθημερινά και δίνοντας παραστάσεις στο πλευρό μεγάλων καλλιτεχνών.

Τον Ιούλιο του 2016 ιδρύει το flamenco grupo "Sonidos del Alm" μαζί με τη χορεύτρια Βασιλική Τσιρώνη. Μαζί με το δημοφιλή Ισπανό κιθαρίστα και τραγουδιστή Alejandro Chacon πραγματοποιούν την πρώτη τους περιοδεία. Στη συνέχεια ακολουθούν κι άλλες περιοδείες σε συνεργασία με Ισπανούς καλλιτέχνες.

Η Βασιλική Τσιρώνη ξεκίνησε χορό από την ηλικία των 12. Σπούδασε μπαλέτο, λάτιν, καθώς και flamenco σε επαγγελματικό επίπεδο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με κορυφαίους παγκοσμίως χορευτές/τριες flamenco σε Αθήνα και Ισπανία και έχει παρευρεθεί επί σκηνής με μεγάλους και γνωστούς Ισπανούς και Έλληνες μουσικούς. Πλέον ζει μόνιμα στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Σεβίλλη, όπου παρακολουθεί μαθήματα και δίνει παραστάσεις.

Έχει χορέψει στην Εθνική Λυρική σκηνή, στο Ακροπόλ και σε άλλα θέατρα και σκηνές, καθώς και σε διάφορα φεστιβάλ, μαγαζιά και εστιατόρια σε Ελλάδα και Ισπανία. Τον Ιούλιο του 2016 ξεκινάει μια περιοδεία με το grupo Sonidos Del alma, αφήνοντας στο πέρασμά τους πολύ μουσική, flamenco ρυθμούς και εκρηκτικές εμφανίσεις.

Δείτε το promo video της παράστασης Sal Y Amor εδώ

Τιμές εισιτηρίων:
Προπώληση: 10€
Πόρτα: 12€

Προπώληση εισιτηρίων:
Τόπος Τεχνών «Χώρα» (Λελέικα Υπάτης, Τηλ. 2231051075)
Γραφεία Φεστιβάλ Οίτης (Αντιγόνης 7, πλησίον Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας, ανοικτά καθημερινά 09.00 - 21.00 & Σάββατο 10.00 - 14.00, τηλ. 2231043333)

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του 13ου Φεστιβάλ Οίτης στο xwra.gr

Info:
Παράσταση Flamenco - Sonidos del Alma
Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019
Ώρα έναρξης 21.00

Τόπος Τεχνών «Χώρα»
Λελέικα Υπάτης , Φθιώτιδα
Τηλ. 2231051075
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.xwra.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση