Λαμία - Περιφέρεια Στερεάς: Στην «καρδιά της Ελλάδας» συζήτησαν για την Ευρώπη (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2021 19:50 Λαμία - Περιφέρεια Στερεάς: Στην «καρδιά της Ελλάδας» συζήτησαν για την Ευρώπη (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

40 χρόνια μετά την ένταξη της χώρας στην Ενωμένη Ευρώπη…

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση οργάνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με το Γραφείο του Αν. Υπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τα Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για τα 40 χρόνια από την ένταξη της χώρας στην τότε ΕΟΚ, επιθυμώντας να τιμήσει το ιστορικό αυτό γεγονός και για να ανοίξει περαιτέρω το διάλογο για την Ευρώπη «που μας αξίζει και οραματιζόμαστε».

Η εκδήλωση έγινε το απόγευμα της Τετάρτης (30/6) στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων με προσκεκλημένους από όλους τους χώρους και φορείς της περιοχής, που άκουσαν με προσοχή και απηύθυναν πολλά ερωτήματα προς τους ομιλητές, τον Υπουργό Οικονομικών και Βουλευτή Φθιώτιδας Χρήστο Σταϊκούρα, τον Αν. Υπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τα Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό και τη Φωτεινή Ασδεράκη, Αν. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πειραιώς, κάτοχου της Έδρας Jean Monnet  και Προέδρου της Διδακτορικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Ασφάλειας & Άμυνας .

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών και ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος.

Δείτε το παρακάτω βίντεο με τους χαιρετισμούς και τις ομιλίες:

Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά από τις επίσημες σελίδες στο Facebook του Υπουργείου Εξωτερικών, όπως και από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Επίσης στο πλαίσιο της εκδήλωσης φιλοξενήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, η φωτογραφική έκθεση για τα 40 χρόνια συμμετοχής της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες.

Μάλιστα ο κ. Βαρβιτσιώτης, «ξενάγησε» την κα Ασδεράκη στους μεγάλους σταθμούς και τα κεντρικά πολιτικά πρόσωπα από την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας, που περιλαμβάνονται σε αυτή.

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση